Home Podium Politiek Religie Hindoeisme Islam Suriname India Liefde Jongeren
Literair Poezie Zeepkist Gastenboek Links Disclaimer Contact

Kritisch Podium Dewanand

Politiek

Forumdiscussie met Minister Roger van Boxtel,
van het ministerie Grote Steden en Integratiebeleid

Forumdiscussie onderwerp: Biometrie

Titel:

Hindoeisme keurt biometrie goed

Offeraar    Dewanand
Offercode   wfor0150
Offerdatum   november 1999

Go to next Epage ...

In het zuivere hindoeisme is elk wezen van het hele universum een incarnatie van een ziel (atma). Elk wezen ondergaat de kringloop van geboorte en dood. Beschouw nu alleen maar mensen van deze tijd.

Biometrie is iets wat heel goed is. Als mens ben je genetisch uniek geschapen en daarom is het logisch dat je een mens identificeert middels biometrische feiten, die niet dupliceerbaar zijn. Vanuit hindoeistisch oogpunt is biometrie inderdaad het beste middel om een mens te registreren op deze wereld. Het moet echter direkt op wereldschaal ingevoerd worden. Registreer elk mens onmiddelijk bij de geboorte en stop alle identificatie gegevens in een databank, die beheert wordt door een wereldwijde organisatie. Geef dan elk mens een aards paspoort en schaf dan ook direkt alle nationale paspoorten af. Hierna kan elk mens de hele wereld langs gaan en dus flink migreren. Met hsijn digitaal paspoort is een langdradige registratie procedure dan overbodig en kan elk mens probleemloos migreren naar elk land. Een visum voor verblijf of een naturalisatie is dan totaal overbodig, want de aarde is van alle mensen en een staat heeft niet het recht om iemand de toegang te ontzeggen tot een bepaald land. Het is natuurlijk dat er migratie is, want zo worden de overlevingskansen van een land vergroot. Genetische diversiteit vergroot hoe dan ook de overlevingskansen van een land.

Ik geloof dat pas over twintig jaar deze visie wereldwijd zal worden ingevoerd. Door biometrie is een papierenberg overbodig en elk mens op deze wereld kan dan een internationaal paspoort krijgen. Zodra dit gerealiseerd is, dan is de wereld een klein dorpje geworden en kan iedereen dan zich voorbereiden op migratie naar andere planeten. Ja, biometrie is nu nog science fiction, maar het moet snel worden ingevoerd.

Ik geloof in technische oplossingen voor alle problemen van deze wereld. Het is high tech en zo kan de wereld een paradijs worden. Door biometrie kunnen mensen makkelijker opgespoord worden en kan de criminaliteit sneller bestreden worden. Ik denk echter ook in de richting van opleidingen, want elk mens heeft hoe dan ook recht op kennis en ontwikkeling. Koppel de biometrische datafiles aan de kennisstaat van een mens en je hebt een databank waarop alle werkgevers een beroep kunnen doen. Werkloosheid kan dan effectiever bestreden worden en alle werkgevers kunnen dan internationaal (of interstellair) de ideale werknemer gaan opsporen en hem/haar naar de werkplek halen. Dan moet de regering niet moeilijk gaan doen over visa en verblijfspapieren. De beste mensen kunnen dan naar de beste plekken van de wereld migreren en de wereldeconomie gaat dan vooruit en wordt vitaler. Het moet ook geen probleem zijn als werkgevers mensen met een bepaalde DNA compositie willen, want samenwerken is altijd makkelijker met iemand met hetzelfde DNA profiel. Denk hierbij niet negatief. Het wordt dan makkelijker om mensen met dezelfde afwijkingen te bundelen en ze samen te laten werken aan oplossingen voor hun problemen.

Biometrie is de oplossing voor alle identificatie middelen en er moet geld in gestoken worden. De identificatie kan geschieden middels: DNA sequenties, vingerafdrukken, iris en fysieke uniciteiten. Er is dan respekt voor het wezen zoals hsij is en dat is ook de basis van het hindoeistisch geloof. Er zijn dan geen pasjes meer nodig.

Misbruik van biometrie??

Elk biometrisch gegeven moet hoe dan ook in een databank worden gestopt. Het grootste probleem is om te kunnen voorkomen dat mensen misbruik maken van deze informatie. De beste remedie hiertegen is combinatie van de technieken. Bij identificatie op afstand kan bijvoorbeeld de identificatie geschieden middels stemanalyse, visueel kontakt en een vingerafdruk. De techniek is al zo ver dat dit mogelijk is. Het implementeren is echter een investeringsprobleem. Misbruik is te voorkomen door alleen gebruik te maken van momentane identificatie, waarbij de betrokkene dus fysisch aanwezig is in een gecontroleerde identificatie omgeving. Hiertoe moeten er dan identificatie lokaties worden ontwikkeld, die eventueel mobiel kunnen zijn. Dan pas wordt het mogelijk om te stemmen of te pinnen met je eigen biometrische gegevens, die je lijfelijk bezit en elke dag met jezelf meesjouwt.

Conclusies:

 1. Momenteel is biometrie nog SF, want de investeringen zijn nog niet rendabel.
 2. Biometrie is het beste middel om van de wereld een klein dorp te maken.
 3. Door biometrische gegevens te koppelen aan het gerealiseerde kennisniveau, wordt het mogelijk om ernaar te streven dat de juiste persoon op de juiste plek op aarde terecht komt. Een genie in Afrika kan dan opgespoord worden en ingezet worden in een geschikte omgeving. Distributie van kennis moet gemakkelijker worden via biometrie, maar zover is de mensheid helaas nog niet, want kennis is nu gemonopoliseerd door instituten, zoals bijvoorbeeld de Technische Universiteit Delft.
 4. Afschaffing van verblijfspapieren wordt makkelijker door wereldwijde biometrische identificatie. Alles kan via gecontroleerde digitale snelwegen geregeld en beheerd worden.
 5. Het Hindoeisme is op dit punt het enige geloof die reeds in het verleden voorbereid was op de nieuwste technieken van de toekomst. Hierom kan het Hindoeisme gezien worden als een futuristisch geloof.

Go to next Epage ...

Forumdiscussie (17 art, periode november 1999 - januari 2000)
met minister Roger van Boxtel, minister van Grote Steden en Integratiebeleid
 1. Hindoeisme keurt biometrie goed
 2. No problema Jorg Haider, ontmulticulturiseren in een uurtje?
 3. Segregatie is een natuurlijk biologisch proces, Alain Finkelkraut
 4. De rasechte IT-er bedrijft cyberseks in megabytes
 5. Jonge migranten leren sneller
 6. Bejaarde man temt computer
 7. IT-inhaalslag voor etnische groepen
 8. Beeld achterlijke migrant bevestigen?
 9. Hoofdthema: Minder ambtenaren door IT technologie
 10. Wet op meldingsplicht burgerinfo
 11. Info koppeling per organisatie
 12. Kritische email aan minister Roger van Boxtel
 13. Discotheek is paarzone hetero's, goedkeuren weigeren huidskleur
 14. Organisatie afspiegeling multi-etnische bevolking: dikke nee, presteren is alles, nooit aub
 15. Mix is onzinnige doelstelling
 16. Kritische email aan minister Roger van Boxtel, is gepubliceerd in Landelijke Allochtonenkrant
 17. Vier delen, Multicultureel integreren

Home Podium Politiek Religie Hindoeisme Islam Suriname India Liefde Jongeren
Literair Poezie Zeepkist Gastenboek Links Disclaimer Contact

Kritisch Podium Dewanand

Politiek
Alle rechten voorbehouden; All rights reserved