Home Podium Politiek Religie Hindoeisme Islam Suriname India Liefde Jongeren
Literair Poezie Zeepkist Gastenboek Links Disclaimer Contact

Kritisch Podium Dewanand

Suriname

WEBpublication EBOOK wart0203 / EPAGE 8 of 12

Manifest: Shri Rama ka Desh

3.5.6. Bevrijding van Suriname

Offeraar    Dewanand
Offercode   wart0146
Offerdatum   12 oktober 2002
Offerlokatie  Rotterdam, PI Noordsingel, cel CS16 

Go to previous Epage ... Go to next Epage

In 1980 pleegde sergeant Delano Desi Bouterse een simpele coup in Suriname. Dat was het begin van het einde voor dit prachtige land. Bouterse en zijn volgelingen beschikten simpelweg niet over genoeg kennis en deskundigheid om enige ontwikkeling te veroorzaken en hen hele revolutie mislukte totaal. Alle intellect en kapitaal verlieten dit land en uiteindelijk stortte de hele Surinaamse samenleving in elkaar, als een verkracht hoopje moedeloze zielen.

Suriname heeft echter recht op een nieuwe kans, want de mensen daar hebben al genoeg geleden. Nu is het de beurt voor de Hindoestanen om van dit land een echt paradijs te maken, waarin alle volkeren vreedzaam naast elkaar kunnen leven. Hindoestanen hebben nu de kans om Shri Rama ka Desh echt te realiseren. Suriname kan nu alleen door de Hindoes bevrijd worden en dat zullen zij zeker doen, binnen tien of twintig jaar.

De eerste stap naar bevrijding is het stationeren van een Indiaas vredesleger van minimaal tienduizend troepen in Suriname. Zo kunnen de rust, orde en de democratische burgerrechten van alle volkeren gegarandeerd worden in dit dunbevolkte en instabiele landje.
De tweede stap is het instellen van een internationaal Hindoe investeringsfonds voor Suriname. Dit fonds verricht dan met het ingelegde kapitaal levensvatbare en arbeidsintensieve investeringen in dit land. De arbeiders worden grotendeels uit India gehaald, zodat het land een hardwerkende groep mensen erbij krijgt en zo de economische basis versterkt wordt. In totaal moeten er in ongeveer dertig jaar tijd zeker één miljoen Indiërs naar Suriname emigreren. Zij worden direct genaturaliseerd en krijgen onmiddellijk een stukje grond, een klein huisje, een baan en een klein startkapitaaltje. Dit alles wordt door het investeringsfonds geregeld. Op deze wijze kan Suriname langzaamaan veranderen in een echt Aziatisch land en omgetoverd worden tot het paradijs van Shri Rama.

Afro-Surinamers bevrijden.
Ik weet dat heel veel Afro-Surinamers dit bevrijdingsplan van Suriname af zullen keuren, want dan krijgen Hindoes immers de macht en dat is toch echt vreselijk, he? Nou, daarom moet ik nu eerst de Afro-Surinamers bevrijden, door hen nu meteen keihard te vertellen dat:

1. Anton de Kom de eerste bevrijde Afro-Surinamer van de wereld was. Eer hem en bevrijd jezelf uit de ketenen van de 'blanke'.

2. De Afro-Surinamer geen westerling is, want dat is begoocheling en zelfbedrog. Ontdek de Afrikaan in jezelf en wees daar trots op. Bevrijd jezelf van de illusie en de innerlijke gekte dat je een moderne, 'blanke-neger' of rare bounty bent of misschien zelfs een 'negroïde-blanke'. Ontdek je eigen kracht als Afro-Surinamer en volg de zwarte volkeren. Breek de slavenboei in je zwarte geest nu meteen in duizenden stukken. Kies radicaal voor de bonte wereld van de zwarten.

3. Het Hindoeïsme de meest democratische religie ter wereld is. Hindoes streven niet naar macht, maar naar harmonie en kennis. Heb vertrouwen in je Hindoestaanse landgenoten, want zij zullen jou ontwikkelen, eren en voeden.

4. Besef dat het de ('blanke') Nederlandse regering zelf is, die gezorgd heeft voor haat, afgunst en eeuwige strijd tussen alle Surinaamse bevolkingsgroepen. Wij Hindoes willen dit nu totaal stopzetten en een welvarende toekomst opbouwen voor heel Suriname, om ons ideale paradijs van Shri Rama ka Desh te realiseren.

5. Jij als Afro-Surinamer moet leren van het verleden en kiezen voor je eigen bevrijding. Wij Hindoes gaan jou helpen om bevrijd te worden uit de ketenen van de Nederlanders.

De Indiase regering zal het hele Surinaamse volk eerst om toestemming vragen en dan pas een vredesleger stationeren in dit land. Hindoes uit Nederland dienen een actieve rol te spelen bij de bevrijding van hun herkomst- en geboorteland. Dat is nu hen heilige plicht in dit leven. Als iedereen met hart en ziel meewerkt, dan kan Suriname binnen tien jaar omgetoverd worden in het paradijs van Shri Rama ka Desh. Geloof er nu meteen in en begin vandaag aan de realisatie van dit ene heilige doel. Wij, Hindoestanen, Afro-Surinamers, Chinezen, Javanen en Indianen, het volk van Suriname moeten het nu zelf met z'n allen doen.

Wachten op de 'blanke' Nederlander is zwak en laf, want die wil slechts de maagdelijke dijen van onze dochters misbruiken en ons daarna vertrappen als zwart, armzalig onkruid. Kies voor jezelf, kies voor Shri Rama ka Desh.

Het is duidelijk dat het aantal Hindoes in Suriname toe zal nemen tot één miljoen mensen en dat dan zeventig procent van de bevolking Hindoe zal zijn. Volgens mij is het dan verstandig om dit land dan tot een dimensiocratie te maken, zonder etnisch gekozen volksvertegenwoordigers. Deskundigen en experts moeten het land leiden en besturen.

Hindoes tolereren alles wat leeft op deze wereld en streven er nooit naar om andersdenkenden te sarren of te elimineren. Kijk maar eens naar India. Negentig procent van India is Hindoeistisch en er leven ruim vijfduizend aparte cultuurvolkeren in dit land, maar er is vrede en het land is democratisch georganiseerd. Joden zijn in India nog nooit vervolgd en dat zal wel zo blijven zolang Hindoes in de meerderheid zijn. De Hindoe leeft en laat leven. Daarom hoeft niemand in Suriname bang te zijn voor mijn plan om Shri Rama ka Desh te realiseren in dit land, want iedereen zal ervan profiteren.

In Shri Rama ka Desh zal het licht van elk volk de hemel verlichten. Elk volk of herkenbaar collectief zal als een ster aan de hemel mogen schitteren en het hele land mogen zegenen met vers, gezond en harmonieus licht.

***

Go to previous Epage ... Go to next Epage

 • 3.5. Inhoudsopgave van Manifest: Shri Rama ka Desh
 • 3.5.1. Voorwoord
 • 3.5.2. Inleiding
 • 3.5.3. Het kille leven in Nederland
 • 3.5.4. Doel van dit manifest
 • 3.5.5. Wat is Shri Rama ka Desh?
 • 3.5.5.1. De tweedimensionale democratie: dimensiocratie
 • 3.5.6. Bevrijding van Suriname
 • 3.5.7. Organisatie: Shri Rama cellen
 • 3.5.8. Participeer als individu
 • 3.5.9. Participeer als groep
 • 3.5.10. Conclusie
 • WEBpublication EBOOK wart0203 / EPAGE 8 of 12


  Home Podium Politiek Religie Hindoeisme Islam Suriname India Liefde Jongeren
  Literair Poezie Zeepkist Gastenboek Links Disclaimer Contact

  Kritisch Podium Dewanand

  Suriname
  Alle rechten voorbehouden; All rights reserved
  offercode: wart0203
  Copyright @ Dewanand 2005