Home Podium Politiek Religie Hindoeisme Islam Suriname India Liefde Jongeren
Literair Poezie Zeepkist Gastenboek Links Disclaimer Contact

Kritisch Podium Dewanand

Literair

Publicatie tien boeken, inleidend betoog d.d. 16 juni 2006

Offeraar    Dewanand
Offercode   wfor1203
Offerdatum   16 juni 2006

Go to previous Epage ... Go to next Epage


Publicatie tien boeken, inleidend betoog d.d. 16 juni 2006

Rotterdam, 16 juni 2006

Hoera, het is zover. Ik ben jarig en publiceer tien boeken op een dag op het Kritisch Podium Dewanand. Lekker vers leesvoer bestaande uit bijna 0,7 miljoen woorden, allemaal door mij geschreven in tien jaar tijd.

Helaas reageert de achterlijke en bekrompen Nederlandse samenleving nogal afwijzend en discriminerend.

Guinnes World Records uit Engeland wees mijn verzoek om mijn wereldrecord te registreren officieel af, zie hun mailtje naar mij hieronder van d.d. 13 februari 2006 in de Engelse taal.

Ik verzocht de Gemeente Delft in mijn brief van d.d. 24 januari 2006 om wat steun en om officieel getuige te willen zijn van dit literair wereldrecord van een gekleurde inwoner van Delft. Tot mijn grote verbazing ontving ik op 14 juni 2006 een keurige afwijzende brief van de Gemeente Delft, origineel ondertekend door J.D. Rensen, loco burgemeester. Zie letterlijke tekst van deze twee brieven onderin.

Volkskrant medewerkers legden de telefoon voor mij neer, nadat zij geinformeerd waren over mijn publicaties, wegens geen interesse.

Ik belde en mailde naar Siem Eikelenboom van Nova Den Haag op 22 mei. Uiteindelijk kreeg ik een week later te horen dat Nova niets met mijn publicaties gaat doen. De telefoon werd zelfs enkele keren neergelegd voor mij.

Ik belde eens naar persvoorlichter Mieke Wouters (Tel: 030 - 297 42 13 ) van Forum op 30 mei. Dit is waar forum zich mee bezighoudt:

FORUM organiseert op het gebied van multiculturele ontwikkeling regelmatig diverse bijeenkomsten zoals debatten en conferenties. Het gaat zowel om eigen initiatieven van FORUM als om initiatieven in het kader van een samenwerkingsverband van FORUM.
Bron:

 • http://www.forum.nl/pers/index.html
 • Uiteindelijk kreeg ik te horen dat forum een kennisinstituut is.

  Grootste website v.e. schrijver in Nederland
  Echt gesmeerd gaat het dus nog niet met de publicatie van de tien boeken. In ieder geval is het Kritisch Podium Dewanand nu de grootste website van een individuele (hindoe)schrijver in het hele Nederlandse taalgebied en ook de enige met vijftien heuse boeken erop, compleet met een nieuwe digitale layout techniek, om het leesgemak te optimaliseren.

  Racisme neemt toe
  Recentelijk onderzoek bewees duidelijk dat een kwart van de Nederlandse bevolking openlijk discrimineert. Het racisme is dus flink toegenomen en de radicalisering zal ook kwadrateren komende vijf jaar. Ook allochtonen, hindoestanen en moslims radicaliseren nu. Uiteindelijk zal heel Nederland het slachtoffer worden van al deze problemen.

  Maar ik als Hindoe fundamentalist heb al uiteengezet in mijn boek, 'Uitstervende Nederlanders. Mein Kampf, deel 2', dat het mijn innige wens is om over tienduizend jaar tenminste tienduizend raszuivere Nederlanders terug te zien in Nederland, als ik opnieuw zal reincarneren op planeet aarde in het zonnestelsel. Ik ben dus geen voorstander van de ondergang en/of uitroeiing van het oernederlandse volk. Heil aan de oernederlanders is mijn Hindoeistische motto, hoewel ik als Hindoelander wel een meerdimensionale karmische verbondenheid voel met vele volkeren en levende wezens op Gaia.

  Eendimensionale binaire wereld
  Een binaire denker leeft bijna altijd in een bekrompen eendimensionale denk-, leef- en geloofswereld. Zie hieronder een afbeelding van de binaire psyche.


  Klik op de figuur om het helemaal te zien.

 • Figuur WFIG0114.jpg: Binair bewustzijn. (hoofdstuk 2.9. van WART0141)


  Mijn vijftienjarig onderzoek bewijst nu dat de volgende stellingname absoluut waar is:

  1. Een strikt eendimensionale binaire denk-, leef- en geloofswereld zal altijd leiden tot haat, intolerantie, geweld, discriminatie, problemen, bewapening en vele oorlogen.

  Komende tien jaar ga ik hard werken om het binair denken totaal uit te roeien op planeet aarde. Vanaf vandaag ga ik fulltime schrijven in de Engelse taal, om meer hogere en zuivere kennis te offeren aan Altecrea en om meer mensen te laten transcendenteren tot een hoger en pacifistischer bewustzijnsniveau. Vergeet nooit dat Altecrea (en ook Allah, of Krishna, Hanuman, Jezus, Boeddha, Durga Maata, Saraswati Maata, Laxmi Maata, Ganesh, Maa Chandi, Brahman, Zeus, Thor, Freya, Ares, Jehovah, enz.) allemaal hebben meegewerkt aan de opbouw, ontwikkeling en perfectionering van de huidige micro-schepping waarin ik nu gereincarneerd ben en dat Zij nooit zullen tolereren dat de kleinzielige mensheid dit ooit zal vernietigen. Een Hindoe gelovige gelooft dus nooit in een primitief binair vernietigingsconcept, zoals Armageddon, een Holocaust of 'De laatste dag van Allah'.

  Hindoeistisch denken betekent vooral dat je al je talenten, kennis en kunde gebruikt om vreedzaam te leven, het goede voorbeeld te geven en om goede daden te verrichten.

  Negentig procent van de moslims hebben absoluut niets te maken met terrorisme en leven als elk normaal mens, met doodgewone behoeften en gedachten. Maar elke moslim of ieder mensachtig wezen dat zich islamiet noemt, dient te leren dat Allah perfect is en onfeilbaar is. Allah heeft nooit een fout gemaakt. Moslims maken wel fouten en moeten zelf hard werken om perfecter te worden. Het is onmogelijk om even perfect en zuiver te worden als Allah (of Altecrea), maar het is heel wijs om dit na te streven en er elke dag hard aan te werken. Dit is mijn wijs advies aan alle moslims in mijn boek, 'Koran: verbieden of herschrijven?' Ik ben nu een partiele moslim geworden, omdat ik dit boek heb geschreven en ben hierom een beetje perfecter geworden dan andere gewone bruine Hindoes.

  Ook de islamiet, moslim (- 1001 tot + 1001), allahtoon of allahlander moet de volgende mantra naleven:

  'Leef en laat leven'

  Ik wil een Nederland met de meest perfecte moslims ter wereld, omdat Nederland mij tot een van de meest perfecte Hindoes heeft gemaakt van de Europese Unie.

  Wat krijg je terug van internet?
  De Nederlanders betalen elke maand samen minstens 300 miljoen euro voor het hebben van verbinding met internet, om een beetje te kunnen mailen, chatten, surfen en om gratis miljoenen blote meiden te kunnen zien. Er zijn echter tientallen miljarden euro's geinvesteerd in ICT en internet in Nederland. Besef echter dat de Nederlanders bitter weinig terug krijgen voor al de miljarden die zij betaald hebben voor hun internet verbinding. Waarom?

  Feit is dat de hele Nederlandse maatschappij internet discrimineert en uitsluit. Waarom negeren politici en media nu de publicatie van mijn tien boeken op mijn beruchte website? Waarom heeft een boekpublicatie op internet een heel lage status? Is het niet onvoorstelbaar dat de samenleving niet in staat is om geavanceerde ICT technologie goed te gebruiken?

  Ik hoop dat de media en politici in Nederland en Belgie ooit aandacht zullen schenken aan de publicatie van mijn tien boeken op internet.

  Veel leesplezier,

  Dewanand

  Zie onder inhoud van correspondentie

  1. Email from Guinness World Records to Dewanand, d.d. 13 february 2006

  2. Brief aan Gemeente Delft, d.d. 24 januari 2006

  3. Brief van Gemeente Delft aan Dewanand, ontvangen 14 juni 2006 per post.  1. Email from Guinness World Records to Dewanand, d.d. 13 february 2006

  Subject: Guinness World Records
  Date: 13 february 2006
  To emailaddress: waldo@wanadoo.nl

  Claim ID: 158936
  Membership Number: 144797

  Dear Mr Waldo Dewanand,

  Thank you for sending us the details of your recent record proposal for 'Biggest online book publication in one single day'. We are afraid to say that we are unable to accept this as a Guinness World Record.

  We receive over 60,000 enquiries a year from which only a small proportion are approved by our experienced researchers to establish new categories. These are not 'made up' to suit an individual proposal, but rather 'evolve' as a result of international competition in a field, which naturally accommodates superlatives of the sort that we are interested in. We think you will appreciate that we are bound to favour those that reflect the greatest interest.

  We realize that this will be disappointing to you. However, we have considered your proposal fully; in the context of the specific subject area and that of records as a whole, and our decision is final in this matter.

  Once again thank you for your interest in Guinness World Records.

  Yours sincerely,

  Amanda Sprague
  Records Management Team

  ** NOTE: This message is sent from an unmonitored email address.
  ** Replies will be discarded. Please DO NOT REPLY VIA EMAIL.
  ** If you need to contact us, please use the form at

 • http://www.guinnessworldrecords.com

 • ** http://www.guinnessworldrecords.com/tracking/index.asp  2. Brief aan Gemeente Delft, d.d. 24 januari 2006

  Aan: Gemeente Delft
  t.a.v. Vakteam Cultuur, Kennis en Economie
  Postbus 340
  2600 AH Delft

  Onderwerp: verzoek ondersteuning literair wereldrecord op vrijdag 16 juni 2006

  Kenmerk: L957/ gemeente103.doc / Vakteam Cultuur, Kennis en economie wereldrecord guinness / di240106

  Delft, dinsdag 24 januari 2006

  Mijne dames/ heren,

  Op advies van communicatie medewerkster, mevrouw Koenen (tel. 015 2602661) doe ik u dit verzoek toekomen.

  Ik kwam in 1987 in Delft wonen om te studeren aan de Technische Universiteit Delft en woon nu al ruim 20 jaar hier. In principe lijk ik op een Delftse burger, hoewel ik van Hindoestaanse afkomst ben. Gedurende de afgelopen vijftien jaar heb ik prive onderzoek verricht naar de complexe problematiek van de multiculturele samenleving en vele boeken en teksten hierover geschreven. Ruim duizend pagina's van al deze teksten heb ik gepubliceerd op mijn ondervermelde website, die in brede kringen bekend is.

  Momenteel ben ik van plan om op vrijdag 16 juni 2006, mijn veertigste verjaardag te proberen om een literair wereldrecord te vestigen, door ruim 2000 pagina's van mijn teksten, gedichten en boeken online te publiceren op internet, op een enkele dag. De onderhandelingen met Guinness record boek zijn al opgestart en ik krijg binnen zes weken een bericht of zij dit erkennen en mij certificeren als wereldrecordhouder.

  Voor het vestigen van een wereldrecord zijn er enkele officiele getuigen nodig, zoals een gemeentelijke ambtenaar in functie, een korpschef van politie of een notaris. Mijn verzoek is of u mij hierbij wilt ondersteunen.

  Ook verzoek ik u om na te gaan wat u zoal kunt organiseren rondom mijn wereldrecord op genoemde datum. Ik suggereer om een openbare literaire of culturele avond in Delft te organiseren voor schrijvers en dichters, eventueel begeleid door een persconferentie en een korte toespraak van mij en andere officiele gasten.

  Ik suggereer om eventueel alles samen met de Club van 100 te organiseren, omdat ik lid ervan ben. Ook onze wethouder Dick Rensen kent mij uit deze kring en hij heeft mij veel succes toegewenst.

  Als mijn wereldrecord een officieel feit is, dan is wederom bewezen dat Delft inderdaad een traditiegetrouwe kennisstad is, waarmee men terdege rekening mee moet houden.

  Om een beeld te krijgen van de inhoud van mijn werken verwijs ik u naar de bijlage, waarin mijn claimtekst in het Engels vermeld is aan Guinness records boek. Ik verstrek u wat informatie over drie van mijn beste boeken:

  1. Een geavanceerde integrale futuristische visie op het vreemdelingenbeleid van Nederland en de hele Europese Unie.
  2. Een nieuw boek waarin de problematiek van islam, moslimzijn en terrorisme vanuit een Hindoewetenschappelijke visie belicht wordt, zonder de integriteit van moslims te schaden.
  3. Een futuristische visie op de problematiek van religie, heilige boeken, godsbeelden en de evolutie van religieuze voorstellingen.

  Indien u nog meer informatie wilt en of vragen heeft, kunt u mij benaderen. Ik hoop dat u iets wilt doen om mijn recordpoging tot een leuke happening te maken in Delft.

  Hopend op een gunstige beslissing uwerzijds,

  Verblijf ik,
  Hoogachtend,

  Dhr. W.D. Doerga
  Pseudoniem: "DEWANAND"
  Adres: xxx
  Telefoon 015 xxx
  Website: Kritisch Podium Dewanand
  url http://www.dewanand.com

  Bijlagen: 1


  Bijlage 1
  behorende bij brief aan Gemeente Delft, d.d. 24 januari 2006

  Claim new world record (addressed to Guinness World Records)

  Title of the record:
  Biggest online book publication in one single day by Dutch Hindu writer

  I will publish about twelve books and about one hundred poems of myself in one single day, on my 40th birthday, 16th June 2006, written in professional Dutch during the period 1994 - 2006, on my well known website, do all the html coding and Epage building work by myself, which will stay online on the internet, at no cost (free full access for readers) during a period of at least ten years and with a financial long term budget of about only 1000 dollars for 100 megabytes of serverspace. Contents and main topics of these books: applied psychology, resocialisation guide, futuristic foreign Dutch and European policy, politics, right wing extremism, hi tech Ahimsa, deislamisation, terrorism, genocides, world peace strategy, micro creation, sacrification, religion, Quoran, islam, applying the holy Bhagavad Gita, hinduism, love in the new millennium, dreambook for the youth, a spicy novel about integration of a Hindu girl, liberation of Surinam, honoring prophet Hans Janmaat, handbook foreign criminals and Netherlands: paradise or hell.

  I write only to sacrifice my knowledge to Altecrea (Almighty Technical Creator, which is an incarnation of Krishna).

  Statistics of the books (est.):
  Smallest book: 113 A4 pages
  Largest book: 230 A4 pages
  Total digital A4 pages: est. 2000
  Total words to be published: est. 800,000
  Three of the books were written in prison.
  Between the period 1990 till 1991 and from march 2003 till september 2003 I had to stay in a clinic during a summed period of about 11 months, because of loneliness, depressions, suicidal behaviour and other mental disorders.

  I want to publish my books online, because a printed publication in the small Dutch language regions on planet Earth (about 22 million humans) is too expensive for me, consumes too much time with minimal earnings and because I must go on with my life and finish my holy karmical duties in this lifecycle, to write new books in English for the sake of all living beings, one about a futuristic political system and a totally new style Science Fiction novels.
  At the moment I have already published five books of myself online, and about 200 articles. Many Dutch, Surinam and Hindu people know me as Hindu writer Dewanand from the Netherlands.

  Publishing nickname of author Dewanand
  Birthdate 16th June 1966 (Surinam)
  Email (home) waldo@wanadoo.nl
  Dutch homepage named Critical Podium Dewanand
  (Dutch:"Kritisch Podium Dewanand")
  Dutch homepage url http://www.dewanand.nl


  Author's introduction:
  Dewanand is a Hindu writer (age 39) living in the Netherlands and born in Surinam. He studied for mechanical engineering at the Delft University of Technology (TUD, the Netherlands). Articles of Dewanand in the Dutch language have been published in: Multined (weekly national newspaper), Surinam Weeknews, Hindorama, Hindulife ezine, filoscoop ezine, online Multikul newspaper (http://www.multikul.net) and almost 200 critical articles and some poems are online on his Dutch homepage (Critical Podium Dewanand at http://www.dewanand.nl). Dewanand has already published about five books on his website.  3. Brief van Gemeente Delft aan Dewanand, ontvangen 14 juni 2006 per post.

  Aan: dhr. Dewanand xxx

  Datum: 12 juni 2006

  Ons kenmerk: 20002163
  uw brief van 24 januari 2006

  Onderwerp: Verzoek ondersteuning literair wereldrecord Guinness

  Geachte heer Dewanand xxx,

  Wij hebben uw brief d.d. 24 januari 2006 gelezen en van uw verzoek kennisgenomen.

  Naar aanleiding van uw verzoek hebben wij onderzoek ingesteld naar de publicaties op uw site en zijn daarbij tot de conclusie gekomen dat de aard van uw publicaties en uw standpuntbepalingen zodanig zijn dat wij als gemeente van mening zijn dat wij aan de verspreiding van deze publicaties en de gedachten die er achter zitten niet behoeven en niet wensen mee te werken. Ook medewerking aan de totstandkoming van uw poging om het behalen van een wereldrecord is naar onze mening om deze redenen niet gewenst.

  Wij menen hiermee uw verzoek te hebben afgehandeld. Door een miscommunicatie is beantwoording van uw brief binnen een redelijke termijn mislukt. Wij bieden u hiervoor onze verontschuldigingen aan.

  Hoogachtend,
  Het college van burgemeesters en wethouders van Delft,

  w.g.

  Burgemeester
  J.D. Rensen l.b.

  w.g.

  secretaris
  drs. M.A.C. Vermeulen l.s

  Retouradres: Wijk-en Stadszaken, Postbus 340, 2600 AH Delft
  Afdeling Cultuur, kennis en economie
  Staalweg 1
  2612 KK Delft
  t.n.v. Gemeente Delft


  ***

  Go to previous Epage ... Go to next Epage


  Home Podium Politiek Religie Hindoeisme Islam Suriname India Liefde Jongeren
  Literair Poezie Zeepkist Gastenboek Links Disclaimer Contact

  Kritisch Podium Dewanand

  Literair
  Alle rechten voorbehouden; All rights reserved