Home Podium Politiek Religie Hindoeisme Islam Suriname India Liefde Jongeren
Literair Poezie Zeepkist Gastenboek Links Disclaimer Contact

Kritisch Podium Dewanand

Politiek

Honderden Tamils demonstreren in centrum Den Haag (met eigen verslag van Dewanand)

Offeraar    nu.nl Dewanand
Offercode   wfor0469
Offerdatum   18 april 2009

Honderden Tamils demonstreren in centrum Den Haag (met eigen verslag van Dewanand)

Uitgegeven: 18 april 2009 19:44
Laatst gewijzigd: 18 april 2009 19:56

DEN HAAG - Ruim zeshonderd Tamils hebben zaterdag in het centrum van Den Haag gedemonstreerd tegen het geweld van de regering van Sri Lanka.
Zij vinden dat de Nederlandse regering moet helpen het geweld tegen Tamils te stoppen.

De demonstranten stellen dat dagelijks honderden Tamils het dodelijk slachtoffer zijn van de regering van Sri Lanka, Zij streven naar een onafhankelijke staat voor Tamils, een hindoeïstische minderheid in het overwegend boeddhistische Sri Lanka.

Flyers
De Tamils in Den Haag droegen rode vlaggen met zich mee en deelden flyers uit waarmee zij passanten op de situatie in Sri Lanka willen wijzen. '300.000 Tamils verkeren in levensgevaar', stond op de affiches.
Ook droegen ze drie doodskisten waarop in het Engels stond 'Stop genocide of Tamils'. Daarachter liepen tien vrouwen die huilend het verdriet van de Tamils uitbeeldden. Volgens de politie is de demonstratie rustig verlopen.

Mediapark
Vorige week demonstreerden enige honderden Tamils bij het Mediapark in Hilversum. Zij menen dat hun zaak in de media, zowel nationaal als internationaal, te weinig aandacht krijgt.

Ook elders in Europa roepen Tamils om aandacht. Onlangs gingen in Londen 100.000 Tamils de straat op. Ook waren er demonstraties in Parijs, Oslo en Kopenhagen.

Bron:

 • http://www.nu.nl/algemeen/1950760/honderden-tamils-demonstreren
 • http://www.nu.nl
 • Commentaar Dewanand d.d. zaterdag 18 april 2009

  Ik hoorde over deze demonstratie op het Hindoestaanse forum van Sangam en besloot om ernaar toe te gaan en mee te doen. Dus was ik om kwart voor twee in de middag al op Centraal Station Den Haag. In de trein had ik enkele Tamils ontmoet en kletste wat met hen. Pluspunt is dat Tamils hetzelfde geloof hebben als mij, en Hindoes zijn, dus zij zijn ook een van mijn broedervolkeren.

  Tijdens het wachten sprak ik nog met enkele mensen van de organisatie en hoop hen te kunnen ondersteunen vanuit het Kritisch Podium Dewanand.

  De hele demonstratie vond ik heel leuk en ik schreeuwde ook mee met alle slogans (zie noot). Tamils zijn heel aardige mensen en hebben heel veel moed. Ik hoop meer te leren kennen komende jaren en wat vrienden te maken. Er wonen nu niet zoveel Tamils in Nederland, nauwelijks tienduizend, maar zij vormen een hechte eenheid.

  Ik sprak met een rechten studente uit Sri Lanka tijdens de demonstratie. En met enkele andere Tamils hier in Nederland. Opmerkelijk is wel dat zij vrij goed ontwikkeld zijn en de Nederlandse samenleving al heel goed kennen en hebben bestudeerd. Tamils zijn het modelvoorbeeld van een perfect geintegreerde etnische groep in Nederland en zij tonen veel eigen initiatief. Vele Tamil jongeren zitten niet stil, maar studeren en zijn internationaal georienteerd. Vrijwel allemaal kennen de Nederlandse taal perfect en beheersen ook het Engels en hun eigen moedertaal uit Sri Lanka. Zelfs Marokkanen, Antillianen, Hindoestanen, en Turken zouden veel kunnen leren van Tamils.

  Uiteindelijk verliet ik de hele demonstratie om half zes, terwijl men bezig was met de laatste toespraken. Het was voor mij een heel leuke dag en ik voel mij ontzettend opgeladen met zuivere Hindoe energie van het Tamil broeder- en zustervolk van de Hindoestanen uit Suriname. Ik ga proberen om meer samenwerking op gang te brengen tussen Tamils en Hindoestanen. Meer hierover kan iedereen nalezen in mijn plan voor 'The Vedical Union' (de Vedische Unie), welke ik binnen enkele weken publiceer op het Kritisch Podium Dewanand en in de hele Hindoe wereld ga promoten in vele landen, gedurende de komende tien jaar.

  Wil je ook een persoonlijk verslag van deze demonstratie publiceren op het Kritisch Podium Dewanand, mail mij dan snel. Teksten aub in Nederlands, Engels of in je eigen Tamil taal.

  Noot

  De slogans die werden opgezegd door mij en de andere Tamil demonstranten tijdens deze grote demonstratie waren:

  5 maal Sri Lanka staakt het vuren
  5 maal Europese Unie bevrijdt de Tamils
  5 maal Media Media vertel de waarheid
  5 maal Sri Lanka stop de oorlog
  5 maal Stop stop genocide op Tamils
  5 maal Wij willen vrede
  5 maal Europese Unie stuur medische hulp naar de Tamils
  5 maal Media media open je ogen
  5 maal Nederlandse regering help de Tamils
  5 maal Wij willen Tamil Eelam

  links:

 • Toekomst visie van Tamil Eelam (Tamil staat)
 • Honderden Tamils demonstreren in centrum Den Haag
  (met eigen verslag van Dewanand)
 • Sri Lanka, 'Obama's first problem from hell,' ICP says (http://www.tamilnet.com)
 • http://www.tamilnet.com
 • Forum Sangam online http://forum.sangam.nl
 • Forum Tamil studenten Nederland http://www.tamilstudenten.nl
 • ***


  Home Podium Politiek Religie Hindoeisme Islam Suriname India Liefde Jongeren
  Literair Poezie Zeepkist Gastenboek Links Disclaimer Contact

  Kritisch Podium Dewanand

  Politiek
  Alle rechten voorbehouden; All rights reserved