Home Podium Politiek Religie Hindoeisme Islam Suriname India Liefde Jongeren
Literair Poezie Zeepkist Gastenboek Links Disclaimer Contact

Kritisch Podium Dewanand,

Suriname

WEBpublication BOOK WART0273 / EPAGE 4 of 23

Analyse Emancipatie Hindoestanen, man en vrouw, incl. de Holebi


3. Relatie moeder/zoon en emancipatie als man


serie foto's 23 leeggeschreven bic pennen uit cel CS16 PI Noordsingel, Rotterdam

Offeraar    Dewanand
Offercode   WART0273
Offerdatum   1 november 2012

Go to previous Epage ... Go to next Epage
 • Go to Inhoudsopgave: Analyse Emancipatie Hindoestanen
 • De relatie moeder/zoon is door psychologen al uitvoerig onderzocht en er zijn vele publicaties bekend. Men heeft ontdekt nu dat elke jongen lijdt aan het oedipus complex en feitelijk verliefd wordt op zijn moeder en hierbij een jaloezie en haat voelt voor zijn vader of een andere man die met zijn moeder seks heeft. Dus elke jongen leert zijn moeder te beminnen en lief te hebben als een soort surrogaat liefdespartner, en dit schept een sterke en onverbrekelijke band tussen moeder en zoon. De moeder voelt ook een diepe liefde en affectieve band met haar zoon en doet er alles aan om hem te behagen en lief te hebben. De moederlijke zorg, toewijding en aandacht voor de zoon is grenzeloos en gaat heel ver in de praktijk. De moeder met een enkele zoon die geen man meer heeft zal deze jongen beschouwen als een surrogaat echtgenoot en hij zal haar grote trots worden tot haar dood. Altijd zal zij deze enige zoon missen en liefhebben en verlangen naar zijn aandacht en warmte terug.

  Dit oedipus complex tussen moeder en zoon zorgt voor een eerste conditionering van een jongen in de relaties met andere vrouwen op latere leeftijd. Meestal zal een jongen later een meisje zoeken die net als zijn moeder is en net zo zorgzaam en koesterend is. Hierom moet een goede vrouw haar man ook een beetje bemoederen en voor hem zorgen als een moeder, om hem het gevoel te geven dat hij weer terug is in het huis van zijn oude moeder van vroeger als kleine jongen, flashback reflexmatig gevoel en gedrag. Veel mannen blijven hierom kleine jongens en verwachten dat hun vrouw net zo zorgzaam en geduldig is als hun moeder van vroeger. Bij Hindoestanen is de opvoeding van zonen nog erg traditioneel en de hindoestaanse moeders doen alles voor hen en zorgen voor ze met veel toewijding. Dit gedrag van Hindoestaanse moeders zorgt er tot nu toe voor dat veel hindoestaanse jongens niet leren koken, afwassen, stofzuigen en schoonmaken als zij later rijp zijn om met een geëmancipeerde meid te gaan samenwonen of te trouwen. De meisjes willen vaak een vrije man die hun ook helpt in het huishouden en die ook goed kan koken en dit leren de hindoestaanse jongens maar moeilijk na het huwelijk. Het gevoel van mannelijkheid en het verwachtingspatroon van hun vrouw wordt zo aangetast en dit kan tot conflicten leiden binnen hindoestaanse huwelijken, wat op den duur kan leiden tot een echtscheiding of verkilling binnen het gezinsleven.

  Hindoestaanse moeders zouden ook moeten emanciperen en hun zonen moeten leren dat zij ook zorgtaken overnemen binnen het gezin, om een goede man te worden voor hun veeleisende hindoe bruidjes later. Dus is het geen slecht idee als Stichting Hindustani voor de Hindoestaanse moeders brochures maakt of video´s om hen hierover voor te lichten in het kader van emancipatie van zonen vanaf de opvoeding. Bij emancipatie moeten traditionele opvoeding patronen ook veranderen vanaf de vroege jeugd en dit begint dus bij moeders. Moeders moeten mannen maken van jongens en dit proces is bij Hindoestanen nog nauwelijks ontwikkeld. De oudere generatie hindoestaanse mannen kan gewoon niet echt meer veranderd worden, want zij zijn al vastgeroest in oude rolpatronen dus moeten wij ons richten op de nieuwe generatie jongens.

  ***

  Go to previous Epage ... Go to next Epage
 • Go to Inhoudsopgave: Analyse Emancipatie Hindoestanen
 • WEBpublication BOOK WART0273 / EPAGE 4 of 23


  Home Podium Politiek Religie Hindoeisme Islam Suriname India Liefde Jongeren
  Literair Poezie Zeepkist Gastenboek Links Disclaimer Contact

  Kritisch Podium Dewanand

  Suriname
  Alle rechten voorbehouden; All rights reserved
  Offercode: WART0273
  Copyright @ Dewanand 2012