Home Podium Politiek Religie Hindoeisme Islam Suriname India Liefde Jongeren
Literair Poezie Zeepkist Gastenboek Links Disclaimer Contact

Kritisch Podium Dewanand,

Literair

WEBpublication BOOK WART0270 / EPAGE 7 of 43

Analyse legaliseren rassendiscriminatie
(met onderzoek etnische registratie)

6. Citaat 2: Enkele reacties uit tekst RNW uit citaat 1


Terminator of Norway: Anders Behring Breivik
Offeraar    Dewanand
Offercode   WART0270
Offerdatum   5 mei 2012

Go to previous Epage ... Go to next Epage
 • Go to Inhoudsopgave: Analyse legaliseren rassendiscriminatie
 • Nu volgen enkele veelzeggende reacties van Afro mensen naar aanleiding van de publicaties van Radio Nederland Wereldomroep in citaat 1.


  Wat zegt mevrouw Biekman? "Er is bij de anti-discriminatiebureau's nauwelijks kennis over de bestrijding van racisme tegen mensen van Afrikaanse afkomst, aldus Biekman. "Nederland levert cijfers over racisme tegen Joden, homo's, Roma's en Sinti's. Maar op het gebied van mensen van Afrikaanse afkomst hebben ze geen informatie."
  Hoe bepaal je of iemand van Afrikaanse afkomst is? Doe je dat aan de hand van huidskleur en kroeshaar en andere raciale kenmerken? Ben je dan niet JUIST bezig met racisme en lever je daarmee juist niet ZELF een voedingsbodem voor discriminatie (hetzij positief, hetzij negatief)?
  Of bepaal je die Afrikaanse afkomst op basis van nationaliteit/plaats van herkomst? Maar dan heb je weer het punt dat bijvoorbeeld Antillianen en Surinamers niet per definitie van Afrikaanse afkomst zijn. Denk maar aan de nazaten van de Nederlandse, Duitse, Deense, Spaanse, Portugese, Italiaanse, Javaanse, Libanese etc. immigranten. Die zijn wel Antilliaan resp. Surinamer, maar niet van Afrikaanse afkomst.
  Kortom: mevrouw Biekman zit een beetje te bazelen om haar stichting en daarmee zichzelf enige importantie en bestaansrecht te geven.
  Wimpiri 9 maart 2011 - 12:12 pm / Curaçao


  Beste Anonymous,
  Er zijn ook zwarte Nederlanders ! Je kunt beter praten over witte mensen waarvan jij meent dat die je haten. Neem van mij aan dat het geen kwestie is van haten of liefhebben. De witte mensen kunnen geen zwarte mensen haten want wij hebben geen 6 miljoen joden vermoord en zwarte mensen hebben ook geen atoombommen op Japan gegooid, en zwarte mensen hebben geen chemische en biologische wapens gebruikt in Vietnam en Indonesië. En als toetje, zwarte mensen voeren op dit moment van onze belastingcenten, geen oorlog in Irak en Afghanistan. Troost je maar, troost je maar, niet alle witte mensen zijn even bloeddorstig. Dat je zo vaak bent aangehouden in Amsterdam Zuid-Oost heeft meer te maken met gebrekkige vorming, opleiding en fatsoen van vele witte mensen. Daarnaast, 300 jaar kolonialisme, slavernij en religieus dogmatisme hebben zowel voor witte als zwarte mensen tot de dag van vandaag verstrekkende gevolgen gehad in hun denken en doen.Die politieman is ook maar een simpel product van zijn tijd. Misschien stonden je gezicht, kleur en kleding hem/haar niet erg aan of was je op de verkeerde tijd op de verkeerde plaatsen aanwezig.
  Drs. Ing. Leen Callender
  (politiek-analist)
  Anonymous 7 maart 2011 - 11:32 pm

  nou nou nou zeg, kan uw klaagzang iets genuanceerder? er leven n.l behalve de surinamers ook andere negroïde ex-rijksgenoten zoals bijvoorbeeld Antillianen in Nederland. En als er een groep gediscrimineerd wordt in Nederland dan is het wel de Antilliaanse, u schijnt daar blijkbaar niet op de hoogte van te zijn. De NL media de laatste jaren gelezen hebbend viel mij juist de exhorbitante demonisering van de Antillianen op. het schijnt zelfs zo erg geweest te zijn dat de ECRI, dat is de Europese commissie rassendiscriminatie en intolerantie gedurende 3 jaren achtereenvolgend gemeend heeft de NL regering op de vingers te tikken vanwege het specifiek de Antilliaanse bevolkingsgroep etnisch te profileren, dat gebeurde in 2006, 2007 en 2008. Daarmee wil ik natuurlijk niet zeggen dat de Surinamers van negroide afkomst niet ook gediscrimineert worden. maar dat viel dan wel iets minder op.
  Totekki 7 maart 2011 - 10:03 pm / Curaçao


  Ik vraag me zelf af waarom ik als zwarte man geen promotie kan maken in Nederland. Ik ben HBO geschoold, hoe komt het dat ik dan al meer dan 5 keer ten onrechte ben gearresteerd door de Nederlandse politie. Diefstal, beroving, drugshandel, mishandeling, heeling. Hiervoor ben ik allemaal gearresteerd door racistische politie agenten in Amsterdam Zuidoost. Er zijn honderden mannen van afrikaanse afkomst(antilianen, surinamers, afrikanen) die slachtoffer worden van onrechtmatig politie geweld en arrestaties. Die emotionele en sociaalmaatschappelijke problemen waarmee je geconfronteerd wordt in de gemeenschap, als gevolg van dit soort arrestaties zijn niet te overzien. Je wordt algauw door werkgevers bestempeld als te zijnde een probleemgeval of risico factor.
  WAAROM HATEN DIE NEDERLANDS ONS(Mensen van afrikaanse afkomst)?
  WAT HEBBEN WIJ DIE NEDERLANDERS AANGEDAAN VOOR DEZE BEHANDELING?
  Die anti discriminiatie bureau is fake, die registreerd alleen maar,dus fake en nogmaals FAKE.
  Waarom haten die nederlanders ons????
  Anonymous 8 maart 2011 - 4:08 pm / Curacao

  Gelukkig kunnen we dit met een korreltje zout nemen als algemene regel en kan het altijd nog veel erger met het racisme zoals op Curacao waar het onder de zwarten in alle gradaties welig tiert onder aanvoering van ene Wiels. Het verdient toch aanbeveling dieper te zoeken vooral bij jezelf en die paar duizend criminelen (de goede moeten onder de kwade lijden) naar de oorzaken, want er zijn veel meer Afro's in Nederland, die juist deze ervaringen niet hebben. Om "Nederlanders" en "mensen van Afrikaanse afkomst" zo te generaliseren is het onterecht stigmatiseren van hele bevolkingsgroepen. Dat je HBO geschoold beweert te zijn, doet het HBO geen eer aan, integendeel.
  Wimpiri 12 maart 2011 - 12:49 pm / Curaçao

  Bron: Radio Netherlands Worldwide

 • http://www.rnw.nl/caribiana/article/biekman-nederland-doet-te-weinig-tegen-racisme
 • http://www.rnw.nl

 • ***

  Go to previous Epage ... Go to next Epage
 • Go to Inhoudsopgave: Analyse legaliseren rassendiscriminatie
 • WEBpublication BOOK WART0270 / EPAGE 7 of 43


  Home Podium Politiek Religie Hindoeisme Islam Suriname India Liefde Jongeren
  Literair Poezie Zeepkist Gastenboek Links Disclaimer Contact

  Kritisch Podium Dewanand

  Literair
  Alle rechten voorbehouden; All rights reserved
  Offercode: WART0270
  Copyright @ Dewanand 2012