Home Podium Politiek Religie Hindoeisme Islam Suriname India Liefde Jongeren
Literair Poezie Zeepkist Gastenboek Links Disclaimer Contact

Kritisch Podium Dewanand

Literair

WEBpublication BOOK WART0216 / EPAGE 17 of 21

Waren Bush en kringen rond Bush betrokken bij 9/11

13. De 9/11 Commissie


Klik op de foto om het helemaal te zien

Offeraar (auteur)  Mr. drs. J.J. v.d. Gulik
Offercode      wart0216
Offerdatum     29 september 2006

Go to previous Epage ... Go to next Epage
 • Go to Inhoudsopgave: Waren Bush en kringen rond Bush betrokken bij 9/11

 • De 9/11 Commissie werd op 27 november 2002 door president BUSH en het Congres opgericht op grond van Public Law 107-306.

  In eerste instantie werd gepoogd om Henry Kissinger tot voorzitter van de 9/11 commissie te benoemen. Na veel kritiek ging die benoeming niet door. Kissinger was als minister van buitenlandse zaken bij Contrabewegingen betrokken geweest, die terreuraanslagen hebben uitgevoerd in Zuid-Amerika.

  Het uiteindelijke resultaat van de personele bezetting van de commissie leverde bepaald geen schoolvoorbeeld van objectiviteit en gescheiden belangen op. Zo bestond de commissie volledig uit politici, waarbij de leden gelijkelijk over de democratische en republikeinse partij verdeeld waren. En die hebben nog wel eens problemen om de vuile was buiten te hangen, als er zaken van nationale veiligheid spelen. En dat geldt al helemaal, als het gaat om de eigen partij. En die commissie werd onder meer geacht te oordelen over andere politici en over kringen rond de regering. Alleen al op deze gronden kan de 9/11 Commissie niet onafhankelijk worden genoemd.

  Voorzitter Kean was republikein en daarom al geen wonder van onafhankelijkheid. Hij was betrokken bij de National Endowment for Democracy, een CIA organisatie, die als dekmantel voor operaties in het buitenland werd gebruikt en hij was ook betrokken bij investeringen van Saudis, die in het verleden zowel BUSH als BIN LADEN financieel steunden.
  En juist bij een operatie als 9/11 mag verwacht worden, dat e.e.a. zich in de schimmige sfeer van geheime diensten en buitenlandse mogendheden zal afspelen. Iemand met zijn achtergrond is dan niet geloofwaardig. Wel had hij op grond van zijn expertise vragen kunnen beantwoorden. Als voorzitter van een onderzoekscommissie, die ook het opereren van de CIA moest beoordelen was hij echter niet de juiste man.

  De executive director van de commissie was Philip D. Zelikow. Hij is een BUSH-appointee, die werkte bij de President's Foreign Intelligence Advisory Board. En hij maakte 3 jaar onderdeel uit van de President George H. W. Bush's National Security Council. En Zelikow werkte nauw samen met de National Security Council adviseur van BUSH Condoleeza RICE, nu minister van buitenlandse zaken. Hij schreef zelfs een boek met haar.

  Vice-voorzitter Hamilton (democraat) maakt deel uit van vele adviescolleges, waaronder die van de CIA, the president's Homeland Security Advisory Council en de US Army.

  Commissielid Fred F. Fielding is republikein, en heeft juridische arbeid verricht voor twee van BUSH belangrijkste "Pioneer" fundraisers. Eerder was hij ook adviseur op het Witte Huis.

  Ook binnen de 9/11 Commissie waren er dus duidelijk banden zichtbaar met de regering BUSH en de CIA.

  En het rapport van de officiële 9/11 Commissie zwijgt zelfs helemaal over het instorten van WTC 7 (47 verdiepingen) !!

  ***

  Go to previous Epage ... Go to next Epage
 • Go to Inhoudsopgave: Waren Bush en kringen rond Bush betrokken bij 9/11

 • ***

  WEBpublication BOOK WART0216 / EPAGE 17 of 21


  Home Podium Politiek Religie Hindoeisme Islam Suriname India Liefde Jongeren
  Literair Poezie Zeepkist Gastenboek Links Disclaimer Contact

  Kritisch Podium Dewanand

  Literair
  Alle rechten voorbehouden; All rights reserved
  Offercode: WART0216
  Copyright @ Mr. drs. J.J. v.d. Gulik 2006