Home Podium Politiek Religie Hindoeisme Islam Suriname India Liefde Jongeren
Literair Poezie Zeepkist Gastenboek Links Disclaimer Contact

Kritisch Podium Dewanand

Zeepkist

Hondentoiletten

Offeraar       Dewanand
Offercode      wfor1041
Offerdatum     maandag 27 april 1998
Gepubliceerd in de Delft op Zondag

Tegenwoordig zijn er best veel mensen die hun eenzaamheid proberen op te lossen, door een huisdier te nemen, zoals een hondje of een katje. Zo een dier kan helaas nog niet normaal naar het toilet binnenshuis gaan en moet dan vier keer per dag uitgelaten worden om buitenshuis te plassen en te poepen. Het is echt een heel gedoe geworden. Het is voor veel mensen heel vervelend als zij weer eens zo een keurig verzorgd hoopje afval van een of ander geliefd huisdier tegenkomen en er ook nog per ongeluk op hebben getrapt. Alles gaat zo hinderlijk stinken en wie weet wat voor andere bacterien en virussen dan niet aan de schoen komen.

Vroeger deden mensen hun behoeften ook op straat of in de bosjes. Sedert de uitvinding van het mensentoilet is dat drastisch veranderd. Alleen daklozen en zwervers doen het nog in de bosjes. Misschien moeten honden dit civilisatieniveau nog bereiken. Het hondentoilet voor binnenshuis is nog niet geinstalleerd, want dit beste huisdier doet het liever in de openlucht. Men zou best een openbaar hondentoilet kunnen uitvinden. Daarbij denk ik aan een afgeschermde plek buiten het loopterrein, waar het beest zich kan uitleven. Honden zouden dan moeten leren om alleen in dit gebied hun behoeften te doen. Het openbare hondentoilet zou een hele bevrijding kunnen betekenen voor velen die van een schoon trottoir houden. Men moet honden ook leren om zich als beschaafde burgers te gedragen en net zoals iedereen een normaal, wat aangepast, toilet te gebruiken, want zo kan het niet verder.

De gemeente moet op plaatsen bij de grote flats zones aanwijzen buiten het loopterrein van mensen, waar honden hun behoeften kunnen doen. Daarbuiten moet het beest gewoon een bekeuring krijgen, want dan is het onhebbelijk en niet geciviliseerd. Elke beschaafde Nederlandse hond moet net als iedere Nederlander ook van een toilet gebruik leren maken. Misschien is een poepcursus voor Nederlandse honden geen slecht idee.


Home Podium Politiek Religie Hindoeisme Islam Suriname India Liefde Jongeren
Literair Poezie Zeepkist Gastenboek Links Disclaimer Contact

Kritisch Podium Dewanand

Zeepkist
Alle rechten voorbehouden; All rights reserved