Home Podium Politiek Religie Hindoeisme Islam Suriname India Liefde Jongeren
Literair Poezie Zeepkist Gastenboek Links Disclaimer Contact

Kritisch Podium Dewanand,

Literair

WEBpublication BOOK WART0270 / EPAGE 17 of 43

Analyse legaliseren rassendiscriminatie
(met onderzoek etnische registratie)

16. Citaat 12: Anders Breivik mailde met jonge blonde meisjes


Terminator of Norway: Anders Behring Breivik
Offeraar    Dewanand
Offercode   WART0270
Offerdatum   5 mei 2012

Go to previous Epage ... Go to next Epage
 • Go to Inhoudsopgave: Analyse legaliseren rassendiscriminatie
 • Anders Behring Breivik. © anp

  Anders Breivik, de man die op 22 juli in Noorwegen tientallen mensen doodde, mailde zijn manifest naar opvallend veel jonge, blonde meisjes.

  Waarschijnlijk kwam Breivik via Facebook in contact met de meiden, die zich nauwelijks bezig lijken te houden met politiek, maar wél charmante foto's van zichzelf op de netwerksite publiceerden.

  Dit meldt Spits vandaag. De krant wist de hand te leggen op een lijst met 1001 adressen aan wie Breivik zijn document stuurde. Breivik begon zijn moordplan twaalf jaar geleden te ontwikkelen. Hij zou zich naar eigen zeggen sindsdien niet meer bezighouden met vrouwen. 'Ik zie er nochtans topfit uit, maar ik vermijd relaties omdat anders de operatie in gevaar zou kunnen komen,' schrijft hij in het document

  Hij hekelde het gedrag van enkele vrienden, die met honderden vrouwen seks zouden hebben gehad. 'Ik zou ook dezelfde weg ingeslagen kunnen hebben, met mijn status, uiterlijk en charme', schrijft Breivik. Zijn vrienden vertellen echter dat hij zich aan zijn neus, kin en voorhoofd heeft laten opereren om meer kans te maken bij de vrouwen, maar dat hij nooit een vaste relatie heeft gehad.

  Het gebrek aan seks, dat hij als jonge man had, heeft wellicht mede geleid tot zijn afschuwelijke daden. Drie jongens die het bloedbad op het eiland Utoya hebben overleefd, vertelden vlak na het bloedbad hoe ze zelf ontsnapten en hoe de schutter het in eerste instantie op de mooiste meisjes had gemunt.

  De lijst die Spits in haar bezit heeft lijkt overigens niet dezelfde mailinglijst te zijn als de lijst waar het landelijk parket van het Openbaar Ministerie gisteren mededelingen over deed. Volgens het OM stuurde Breivik zijn manifest naar zeven Nederlanders en twee landelijke Nederlandse kranten. Spits telde slechts vier Nederlanders en kwam geen e-mailadressen tegen van de twee vooralsnog onbekende Nederlandse kranten. (Redactie)
  05/08/11 10u15

  Bron: AD.nl, link:

 • http://www.ad.nl/ad/nl/6967/Aanslagen-Noorwegen/article...
 • ***

  Go to previous Epage ... Go to next Epage
 • Go to Inhoudsopgave: Analyse legaliseren rassendiscriminatie
 • WEBpublication BOOK WART0270 / EPAGE 17 of 43


  Home Podium Politiek Religie Hindoeisme Islam Suriname India Liefde Jongeren
  Literair Poezie Zeepkist Gastenboek Links Disclaimer Contact

  Kritisch Podium Dewanand

  Literair
  Alle rechten voorbehouden; All rights reserved
  Offercode: WART0270
  Copyright @ Dewanand 2012