Home Podium Politiek Religie Hindoeisme Islam Suriname India Liefde Jongeren
Literair Poezie Zeepkist Gastenboek Links Disclaimer Contact

Kritisch Podium Dewanand

Literair

WEBpublication BOOK WART0216 / EPAGE 6 of 21

Waren Bush en kringen rond Bush betrokken bij 9/11

2. Landen, groeperingen en personen met belangen en motieven voor 9/11


Klik op de foto om het helemaal te zien

Offeraar (auteur)  Mr. drs. J.J. v.d. Gulik
Offercode      wart0216
Offerdatum     29 september 2006

Go to previous Epage ... Go to next Epage
 • Go to Inhoudsopgave: Waren Bush en kringen rond Bush betrokken bij 9/11

 • De volgende landen, groeperingen en personen hadden belangen en motieven om bij 9/11 betrokken te kunnen zijn geweest:

  1. Israël heeft er belang bij om in het Midden Oosten en de rest van de islamitische wereld gebruik te maken van de mogelijkheden van bondgenoot Amerika. Bondgenoot Amerika kan bedreigingen van Israël vanuit de islamitische wereld militair, economisch en politiek tegengaan. Israël heeft er mede daarom belang bij om Amerika ertoe te bewegen troepen naar de islamitische wereld te brengen. Een omslagpunt in de publieke opinie was daarbij heel welkom. PEARL HARBOR fungeerde in WO II als zo'n omslagpunt. Op pagina 51 van het belangrijkste document van de PNAC met een sterk pro-Israëlische agenda REBUILDING AMERICA'S DEFENSES (2000) staat:

  "Further, the process of transformation, even if it brings revolutionary change, is likely to be a long one, absent some catastrophic and catalyzing event - like a new PEARL HARBOR."

  Negenelf kan dat nieuwe PEARL HARBOR zijn.

  Onder dekking van Amerika kan Israël ook zelf aan de Israëlische agenda werken. Zo heeft de MOSSAD grootschalig operaties uitgevoerd in Iraaks Koerdistan. En als Amerika besluit IRAN aan te vallen kan Israël onder dekking van die aanval operaties in IRAN uitvoeren, waarbij gebruik gemaakt kan worden van door Amerika beheerst Irakees en Afghaans grondgebied.

  Door een grote militaire aanwezigheid in de islamitische wereld van Amerika zal Amerika ook eerder bereid zijn op te treden tegen IRAN. En onder dekking van Amerika kan Israël ook zijn agenda met betrekking tot Libanon en SYRIE gemakkelijker uitvoeren.

  2. De neocons in Amerika hadden er belang bij. De strategie van de neocons in en rond de regering BUSH, waarbinnen de joodse neocondenktanks AEI en PNAC en de groep van 25 neocons rond BUSH, gedomineerd door joodse neocons, gesteund door de AIPAC (American Israel Public Affairs Committee) en de joodse Conference, een grote invloed hebben, was er op gericht om zo min mogelijk daglicht te zien tussen de belangen van Amerika en Israël.

  3. Er zijn joodse groeperingen in Amerika en Israël, die op basis van een religieuze agenda voor de Groot-Israël gedachte zijn of eigenlijk vinden, dat onder meer Jordanië tot Israël zou moeten behoren. Negenelf kan ertoe hebben gediend om de realisering van die agenda dichterbij te brengen. Zo is de belangrijke joodse neocon en Amerikaans onderminister voor defensie op politiek gebied tot augustus 2005 DOUGLASH FEITH een volgeling van rabbijn Jabotinsky, die vindt, dat ook Jordanië eigenlijk tot Israël zou moeten behoren. Reserve-luitenantkolonel Larry Franklin, die in 2005 werd tot 12 jaar werd veroordeeld vanwege spionage voor Israël, werkte op het kantoor van DOUGLAS FEITH.

  4. De zakelijke belangen van president BUSH en vice-president CHENEY. BUSH heeft zijn achterban in de oliestaat Texas. De familie BUSH heeft grote belangen in de olie-industrie en alleen al de verhoging van de spanningen doet de kassa rinkelen. En een militaire aanwezigheid van Amerika in de islamitische wereld kan het voor de familie BUSH gemakkelijker maken om daar grote oliebelangen te verwerven en te verdedigen. En de BUSH familie heeft met de positie van expresident en vader van de huidige president bij de Carlylegroep ook via deze bank grote belangen in IRAK. CHENEY was eerder topman bij Halliburton. Dat bedrijf heeft samen met dochtermaatschappijen in IRAK bij de wederopbouw vele grote orders gekregen.

  5. AL-QAIDA en andere radicale groeperingen zoals de Taliban. Motieven kunnen dan zijn pure wraak voor de bemoeienis van Amerika met de islamitische wereld, 9/11 als een onderdeel van de strijd tussen Amerika en de politieke islam, niet alleen in het kader van een gewapende strijd maar ook als PR stunt, of om Amerika een islamitisch moeras in te lokken, of een combinatie van deze motieven.

  6. De Amerikaanse geostrategische militaire en economische belangen. Hierbij gaat het om de olie- en gasvoorraden in de islamitische wereld en Centraal-Azie en het economische expansionisme van China en India maar ook om het streven van IRAK en IRAN om de oliehandel niet meer in dollars te gaan verrekenen maar in euro's. Dat zou de positie van de dollar aanzienlijk kunnen verslechteren.

  7. Gematigde moslimlanden en groeperingen in die landen, die hun positie door radicalisering binnen de islamitische wereld bedreigd zien. Daarbij kan gedacht worden aan bijvoorbeeld Saoedi-Arabië, Koeweit en de Arabische Emiraten. De meeste kapers van 9/11 kwamen ook uit Saoedi-Arabië en Osama Bin Laden is uit een gegoede Saoedische familie afkomstig. Door een militaire aanwezigheid van Amerika uit te lokken zouden de belangen van die landen en groeperingen net als ten tijde van de Golfoorlog beschermd kunnen worden.

  Door gemeenschappelijke belangen kunnen landen, groeperingen en personen van de verschillende hiervoor genoemde categorieën ook gelegenheidscoalities zijn aangegaan.

  ***

  Go to previous Epage ... Go to next Epage
 • Go to Inhoudsopgave: Waren Bush en kringen rond Bush betrokken bij 9/11

 • ***

  WEBpublication BOOK WART0216 / EPAGE 6 of 21


  Home Podium Politiek Religie Hindoeisme Islam Suriname India Liefde Jongeren
  Literair Poezie Zeepkist Gastenboek Links Disclaimer Contact

  Kritisch Podium Dewanand

  Literair
  Alle rechten voorbehouden; All rights reserved
  Offercode: WART0216
  Copyright @ Mr. drs. J.J. v.d. Gulik 2006