Home Podium Politiek Religie Hindoeisme Islam Suriname India Liefde Jongeren
Literair Poezie Zeepkist Gastenboek Links Disclaimer Contact

Kritisch Podium Dewanand

Zeepkist

“De internet-depressie van A.B.”

Offeraar       Dewanand
Offercode      art107
Offerdatum     dinsdag 6 januari 1998
Gepubliceerd in de Delft op Zondag, 1998.

Overal hoor je het. Iedereen kent het. Velen praten je de oren van het hoofd. Miljoenen zijn eraan verslaafd. Ja, ik het over internetten. Vorig jaar was een vriend van mij zowat verslaafd eraan geraakt. Iedere week rapporteerde hij enthousiast over zijn nieuwste exotische vriendinnen uit verre oorden, die hij via zijn e-mail account had leren kennen. Vele uren per week bedreef hij internet-liefde met hen. Hij droomde de hele dag over die internet-grietjes, die hij nooit had gezien of betast. “Nu heb ik zoveel vriendinnen over de gehele wereld”, bliebte hij steeds opnieuw uit, totdat...... Tijd voor ouderwets, gezellig sociaal kontakt had hij niet meer. De computer zou hem wel socialiseren. Na vele uren computeren en internetten raakte zijn menselijke kant in een vacuum. Totdat hij zich eenzaam begon te voelen, want zijn internet-liefjes verwarmden hem niet ‘s avonds en de computer was niet warm genoeg. De eerste tekenen van een geestelijke crisis werden zichtbaar. Hij at en sliep slecht. Zijn leefritme was ontregeld. Sociaal zat hij in een isolement. Het RIAGG kon niet veel doen. Uiteindelijk moest hij maar in een psychiatrisch centrum afkicken van zijn internet verslaving en herstellen van de internet-depressie. Leuk hé, dat e-mailen met cybergrietjes.

Voor liefde en menselijke warmte is internet gewoon ongeschikt. Sommigen leren dit nadat het kalf verdronken is en de schade betaald is met harde Nederlandse guldens(PTT).

Internet is ideaal en hemels voor infogekken, kennismaniakken, zakenlui, specialisten, wetenschappers en journalisten, maar niet voor mensen die nog moeten socialiseren. Onthoud dat A.B.


Home Podium Politiek Religie Hindoeisme Islam Suriname India Liefde Jongeren
Literair Poezie Zeepkist Gastenboek Links Disclaimer Contact

Kritisch Podium Dewanand

Zeepkist
Alle rechten voorbehouden; All rights reserved