Home Podium Politiek Religie Hindoeisme Islam Suriname India Liefde Jongeren
Literair Poezie Zeepkist Gastenboek Links Disclaimer Contact

Kritisch Podium Dewanand

Politiek

Chinees: Lang zijn is inefficiënt

Offeraar       Dewanand
Offercode      ALKR016
Offerdatum     vrijdag 9 juli 1999
Gepubliceerd in de Landelijke Allochtonenkrant
in juli 1999, editie nummer 28-262

Go to previous Epage ... Go to next Epage
  • Go to Inhoudsopgave:
  • In Nederland leven momenteel diverse rassen en volkeren. Het autochtone Nederlandse volk staat bekend als het langste volk ter wereld. De leden van de etnische minderheden zijn meestal korter, en worden soms bespot en veracht als dwergjes, door de lange Hollanders. De vraag of lang zijn echt goed is, zal nu bestudeerd worden. Hoe goed is het om lang te zijn?

    Een Chinese jongen uit Hong Kong vertelde mij eens in een kantine van de Technische Universiteit Delft een interessante theorie over lang zijn. Hij vond dat lange mensen meer energie kosten, en dus duurder zijn. Meer kledingstof, meer voedsel, grotere woningen, en grotere auto's zijn de nadelen van lang zijn en dat vond hij inefficiënt. Mensen zouden feitelijk genetisch gemanipuleerd moeten worden, zodat zij juist korter en kleiner worden, zodat hun efficiëntie toeneemt. Op zich kan er geen gefundeerde kritiek worden gegeven op de visie van deze buitengewoon intelligente Chinese jongen. Zelf was hij ongeveer 1,50 meter lang, en behoorde dus tot de kortste mensen in Nederland. Maar het viel mij op dat hij met veel overtuigingskracht en geloof in eigen kunnen deze theorie aan mij openbaarde, en er geen enkel probleem mee had dat hij zo kort was.

    Vaak lees ik lovende artikelen in Nederlandse kranten en gerenommeerde magazines over de lange Hollander. Kennelijk zijn autochtone Nederlanders er heel trots op dat zij lang zijn, en beweren soms zelfs dat de huidige economische vooruitgang daardoor veroorzaakt is. Dit laatste is natuurlijk totale onzin. Sommige lange jonge Nederlanders hebben mij zelfs verteld dat zij kennelijk geëvolueerd zijn ten opzichte van hun voorouders, en dat zij daarom nu zo lang zijn. Ook dit is het bewijs van domheid en naïviteit. Alleen een bekrompen mens kan vinden dat lang zijn het bewijs van evolutie is, want zo snel gaat het niet. De mens moet geestelijk evolueren, naar een beschaafdere innerlijke toestand. En dat is het laatste wat ik in Nederland merk. Veel lange Hollanders zijn het toonbeeld van onbeschoftheid en bekrompenheid. Dit bewijst dat lang zijn niets te maken heeft met menselijkheid.

    De vraag kan gesteld worden wat het voordeel van lang zijn is. Het enige voordeel is misschien wel dat lange mensen overal bij kunnen in de keuken. Verder schijnen vrouwen vaak te vallen op lange mannen, maar ook dit is tegenstrijdig, want er zijn 1,2 miljoen alleenstaanden in Nederland en de meesten zijn langer dan 1,75 meter. Dus ook dit klopt niet. Verder onderzoek is misschien wel zinloos. Overigens kunnen lange vrouwen moeilijk aan een levenspartner komen, dus dat is dan een nadeel van lang zijn.

    De genen van de mens bepalen feitelijk de maximale lengte. In de natuur is het uiterst ongunstig als een levend organisme deze maximale lengte bereikt tijdens de groeifase, want dan neemt de efficiëntie af. Het is normaal dat een ontwikkelingswaarde tussen het minimum en het maximum bereikt wordt. Alleen de gemiddeld ontwikkelde organismen kunnen in de natuur overleven en alle extremen worden geëlimineerd, want uitersten kunnen niet overleven, en sterven onherroepelijk uit. Op dit punt kunnen Hollanders veel leren van de natuurwetten, want over vijftig jaar zullen zij niet meer in de meerderheid zijn in Nederland. Mensen die de maximale lichaamslengte bereiken, verkleinen feitelijk hun overlevingskansen.

    ***

    Go to previous Epage ... Go to next Epage
  • Go to Inhoudsopgave:

  • Home Podium Politiek Religie Hindoeisme Islam Suriname India Liefde Jongeren
    Literair Poezie Zeepkist Gastenboek Links Disclaimer Contact

    Kritisch Podium Dewanand

    Politiek
    Alle rechten voorbehouden; All rights reserved