Home Podium Politiek Religie Hindoeisme Islam Suriname India Liefde Jongeren
Literair Poezie Zeepkist Gastenboek Links Disclaimer Contact

Kritisch Podium Dewanand

Hindoeisme

Repliek Hindu extremist Ugra Bajrangabali op betoog Prem Radhakishun

Offeraar    Dewanand
Offercode   wfor1240
Offerdatum   18 december 2007

Go to previous Epage ... Go to next Epage


Onderstaande tekst werd ingezonden voor publicatie op het Kritisch Podium Dewanand. Een zekere Hindu extremist, Ugra Bajrangabali geeft hierin commentaar op het betoog van Prem Radhakishun in het Dagblad De Pers.

Mensen in Suriname en Nederland !

Lees hier wat Prem Radhakishun, de zoon van de heiligste Surinaamse moeder Roshni Radhakishun (directrice van Radio Radica Suriname )schrijft in dagblad "De Pers"" hier in Nederland over onze Bhagwan Raam en Jagatmata Sita.

Heeft mevrouw Roshni Radhakishun, de beste vriendin van Marijke Jumbolina Jwalapersad en zus van Naarishiromani Sonia Quintesbosch deze opvoeding gegeven aan haar zoon? Of is zij een hypocriete matashri die zogenaamd de programma - aurato ki duniyaa -uitzendt in Suriname .

Waar zijn nu OHM radio tv en anderen ?

Deze Prem zegt in de pers:
Als alles goddelijk is, mag alles gezegd worden.

Hieronder volgt nu een lasterlijke publicatie in Dagblad de Pers.

Titel
Als alles goddelijk is mag alles gezegd worden

Door: Prem Radhakrishun
Gepubliceerd: gisteren 22:45
Update: gisteren 22:58
vrijdag 14 december 2007

Bron:
De Pers.nl

 • http://www.depers.nl/binnenland/150990/Als-alles-goddelijk-is-mag-alles-gezegd.html
 • Een aantal hindoes maakt zich boos over een onlangs door De Pers afgebeelde illustratie van de god Gayatri Mata. Televisiemaker en advocaat Prem Radhakrishun heeft behoefte te reageren.

  Ik ben overtuigd hindoe. Ik weet meer over het hindoeïsme dan menigeen die zich pandit (eenvoudig vertaald, priester) noemt. Toch zijn er veel hindoes die menen dat ik geen hindoe ben. Ik eet rundvlees, eigenlijk alle vlees dat ik lekker vind, ik ben voor de absolute vrijheid van meningsuiting, ik wijs geweld, indien nodig, niet af. Ik ben voor het recht op abortus en euthanasie. Ik heb gekozen om hindoe te zijn omdat het de meest anarchistische religie ter wereld is. Hindoes hebben geen leiders zoals de roomskatholieke kerk de paus. Hindoes hebben niet eens een gebedshuis (Mandir) nodig. Het hindoeïsme gaat ervan uit dat alles goddelijk is. Poep, pies, seks en dus ook afbeeldingen van wie dan ook in welke krant dan ook. Omdat alles goddelijk is, mag alles ook worden gezegd. Fuck Krishna, Fuck Laxmi, Fuck Brahma. Het is goddelijk om onder dit artikel een tekening te zetten waarin Raven (volgens de mythe een slechte, duivelse man) wordt gepijpt door Seeta (toonbeeld van reinheid en integriteit) terwijl Ram (incarnatie van God, de ideale zoon) masturberend toekijkt. De essentie van het hindoeïsme is namelijk dat aan het eind van het aardse leven de ziel zal worden afgerekend op zijn daden. Dan pas zal de hindoe weten of hij/zij goed of slecht heeft geleefd. De straf: terugkomen als dier of ander levend wezen.

  De ultieme beloning: nooit meer te hoeven incarneren als mens. De ziel kan voor eeuwig genieten van het ziel zijn. Deze relativeringskracht maakt het hindoeïsme zo mooi. Het omarmt en stoot niet af. Een ieder die gelooft is hindoe, of het nu in Jezus, Allah, Boeddha, Marx, de Mens, een Boom of een Slang is. In het hindoeïsme vind je daarom overtuigde pacifisten die niets eten waar bloed in zit (vegetarisch), en anderen die zeggen dat juist op grond van het feit dat er in alles leven zit, dus ook in de boom en in de plant, je alles moet eten. De mensen achter het Panditregister Nederland mogen op grond van hun interpretatie van het hindoeïsme betogen dat de plaatsing van de foto kwetsend is. Dat is slechts de mening van één onwetende. Iedereen mag zich Pandit noemen. Het is geen beschermde naam. Ook achterlijke idioten die het hindoeïsme niet begrijpen en zich Pandit noemen zijn goddelijk. Als God dit niet wilde, dan hadden ze niet geleefd nietwaar? Hetzelfde geldt voor de bedreigers van De Pers. De Pers mag zich gezegend voelen met hun goddelijke bedreigingen. Maar, omdat God weet dat zij deze idioten heeft geschapen, heeft ze ervoor gezorgd dat ik nu in Nederland woon en vooraanstaand publicist ben.

  Daarom voldoe ik graag aan de door God gegeven opdracht om de onwetenden in Nederland voor te lichten. Gaytrie, Laxmi, Ram, Krishna en alle andere (volgens sommigen) hindoegoden hebben geen idioten nodig om hen te beschermen. Belediging, minachting en ridiculisering van het hindoeïsme is goddelijk. Alles wat bestaat is goddelijk. Als het fout is zal God het zelf wel oplossen. Ze kan De Pers failliet laten gaan en na diens dood wel afrekenen met de verantwoordelijken. Laten wij tot onze dood daarom genieten van al het goddelijke dat deze moderne wereld produceert; seks, drugs, drank, geweld, bedreigingen, domme mensen, maar ook harmonie, saamhorigheid, kennis, onderwijs, wijsheid, muziek, schoonheid, leuke gratis kwaliteitskranten en vooral Prem (goddelijke liefde).
  (einde citaat uit De Pers.nl)

  Repliek Ugra Bajrangbali
  Een Hindu extremist onder de naam Ugra Bajrangabali dient Prem van repliek in Nederland in onderstaand betoog, geheel genummerd.

  1. Prem Radhakishun schrijft:

  Een aantal hindoes maakt zich boos over een onlangs door De Pers afgebeelde illustratie van de god Gayatri Mata. Televisiemaker en advocaat Prem Radhakrishun heeft behoefte te reageren. Ik ben overtuigd hindoe. Ik weet meer over het hindoeïsme dan menigeen die zich pandit (eenvoudig vertaald, priester) noemt. Toch zijn er veel hindoes die menen dat ik geen hindoe ben. Ik eet rundvlees, eigenlijk alle vlees dat ik lekker vind, ik ben voor de absolute vrijheid van meningsuiting, ik wijs geweld, indien nodig, niet af.

  Ugra Bajrangabali antwoordt:
  Deze man is een hindoe en eet rundvlees. Is er een grotere hindoe dan shri raam en Krishna geweest , die de gorakshaa en gopoojan hebben verkondigt. NEEN! In de ramayan zien wij alleen de raavan dal en raakshas vlees eten, dus hij maakt zelf kenbaar tot welke groepering deze asur hoort. En dan nog durft deze grote buffelgezicht die zelf op een Chicago bull lijkt te zeggen dat hij koevlees eet en hindoe is. Waar in godsnaam en in welke shaastre staat dat een hindoe vlees mag eten. Tenminste waar in de Bhagavad Gita en Raamcharitmaanas???????

  De goedgelovige hindoes moeten weten dat deze raakshak Prem Radhakishun de zoon is van de grootste bekendste hoer van haar jonge jaren in suriname, de zekere oude uitgedroogde mevrouw Roshni Radhakishoen. En ja hij komt van een janmavadische familie ramlakhan, vandaar dat hij die sexuele ideeen van zijn moeder en vader heeft meegekregen.

  2. Prem Radhakishun schrijft:
  Ik ben voor het recht op abortus en euthanasie.

  Ugra Bajrangabali antwoordt:
  Ja, want jij bent de vader van HInduisme, daarom doe je deze arrogante uitspraak. Je denkt dat jij Brahma bent. Kijk maar naar je taamsiek rundachtige uitstraling. Yooo mahaaniech .

  3. Prem Radhakishun schrijft:
  Ik heb gekozen om hindoe te zijn omdat het de meest anarchistische religie ter wereld is. Hindoes hebben geen leiders zoals de rooms-katholieke kerk de paus.

  Ugra Bajrangabali antwoordt:
  Wie zijn de swamies en pandiets dan ?

  en................
  Ga dit maar aan die motjo (hoer in Surinaams) moeder van je in Suriname vertellen die zelfs in staat is de achterwerkwater van de zogenaamde pandiets van Suriname te drinken. JIj doet je moeder heel veel eer aan door deze uitlatingen.

  4. Prem Radhakishun schrijft:
  Hindoes hebben niet eens een gebedshuis (Mandir) nodig. Het hindoeïsme gaat ervan uit dat alles goddelijk is. Poep, pies, seks en dus ook afbeeldingen van wie dan ook in welke krant dan ook.

  Ugra Bajrangabali antwoordt:
  Waarom ga jij dan niet bidden op poep en eet poep als prasaadam, drink pies als panchaamrit. JIj bent nieteens een aughar. Ik denk dat jij in de Surinaamse afkomstige hindoestanen in de meest slechte nakshatra bent geboren, de mahaa gandmoel. Vandaar dat jou mond ook op een anus lijkt. Kijk even aandachtig naar je lippen. God is ook daar toch?

  En in seks is God, vandaar dat die hele familie Radhakishoen die god daarin zoekt. En vooral die voorbeeldige mevrouw Roshni, je moeder. Nu weten wij niet meer of je van die hpp-oprichter Radhakishun de zoon bent of een boroman, jomposcotoe. Want sex is toch vrij bij jou of m.a.w. in die opvoeding van je moeder.

  5. Prem Radhakishun schrijft:
  Omdat alles goddelijk is, mag alles ook worden gezegd. Fuck Krishna, Fuck Laxmi, Fuck Brahma.

  Ugra Bajrangabali antwoordt:
  Fuck je zelf, en je familie. Volgens de hindoe stelling ben jij de beste voorbeeld van een dier in menselijke gedaante. Ik vind het zielig als je kinderen hebt, want ze kunnen dan ook gefucked worden door jou. Bechaaraa prem sex.

  6. Prem Radhakishun schrijft:
  Het is goddelijk om onder dit artikel een tekening te zetten waarin Raven (volgens de mythe een slechte, duivelse man) wordt gepijpt door Seeta (toonbeeld van reinheid en integriteit) terwijl Ram (incarnatie van God, de ideale zoon) masturberend toekijkt.

  Ugra Bajrangabali antwoordt:
  Jij kan niet helpen jongen, want je hebt je hele leven staan masturberen achter de gordijnen, toen die mocho mama van je al die hoge mannen in suriname zat te pijpen in haar radiostation. Jij moet wel zaadloos geworden zijn. Of zeker al gecastreert. Roshni Radhakishoen, jouw moeder voor info aan de Nederlandse gemeenschap is de bekendste hoer in Suriname en wat zeg je van die mousie (tante in Sarnami) van je mevrouw quintesbosch sonia, die heeft haar hele leven gepijpt en gemasturbeert. Het hele radhakishunse fuckparty begon in casino, waar deze koetiyas met mannen als mohan shastri en andere kafris gingen.

  Dus wat anders ga je kunnen vertellen. Jij kan niet beter praten, want je hebt alle masturberingen en pijpingen van je moeder roshni en mousie sonia life gezien.

  Ab bataaw ! Saale.
  Teri maa mocho hai ki ham hinduwo ki bhagawati jagadambaa.
  Tere ko mai paajaawu to goli maar doegaa chaahe jivan bhar jel kaatna pare
  begin de dagen af te tellen.

  Raam zat te masturberen en zijn zaad is zeker op je gezicht gevallen, daarom heb je die hitte niet kunnen verdragen en begon je te lijken op een surinaamse boeler, homo you! Alles mag toch, prem chattaa!

  7. Prem Radhakishun schrijft:
  De essentie van het hindoeïsme is namelijk dat aan het eind van het aardse leven de ziel zal worden afgerekend op zijn daden. Dan pas zal de hindoe weten of hij/zij goed of slecht heeft geleefd. De straf: terugkomen als dier of ander levend wezen.

  Ugra Bajrangabali antwoordt:
  JIj hoeft niet als dier te komen, want de Narak heb jij hier al. Heb je naar je bigi hede gezien. Een varken heeft een mooiere uitstraling. Een soewar vindt een riool swarga, dus het verbaast ons niet als we je zo zien en horen.

  bechara. (zielepiet)
  shakal kaa maaraa.
  Piye malmutre ki dhara,
  apni mocho maa roshni aur mousi sonia kaa pyara
  Apnaa moeh chidoraa , jaise homo ghoraa
  agar ham hindu tere aakh nahi phoraa,
  to ram bhakt naam nahi hai moraa,
  yeh hay ghoshnaa hamaari ghanghoraa.

  Sita maa is zeer rechtvaardig, binnenkort zal jouw vrouw en dochter ook een kafri antiliaan jabardasti pijpen, wees maar alert. En Jij zal staan masturberen kijkend niet naar je vrouw, maar naar je dochter. Dat is toch zo goddelijk en hinduistisch, premkuttaa?

  8. Prem Radhakishun schrijft:
  De ultieme beloning: nooit meer te hoeven incarneren als mens.

  Ugra Bajrangabali antwoordt:
  JIj zeker niet, JIj wordt zeker een anus-bacterie, dat heb ik al achterhaalt uit de garoer puraan voor jou.

  9. Prem Radhakishun schrijft:
  De ziel kan voor eeuwig genieten van het ziel zijn. Deze relativeringskracht maakt het hindoeïsme zo mooi. Het omarmt en stoot niet af. Een ieder die gelooft is hindoe, of het nu in Jezus, Allah, Boeddha, Marx, de Mens, een Boom of een Slang is. In het hindoeïsme vind je daarom overtuigde pacifisten die niets eten waar bloed in zit (vegetarisch), en anderen die zeggen dat juist op grond van het feit dat er in alles leven zit, dus ook in de boom en in de plant, je alles moet eten. De mensen achter het Panditregister Nederland mogen op grond van hun interpretatie van het hindoeïsme betogen dat de plaatsing van de foto kwetsend is. Dat is slechts de mening van één onwetende.

  Ugra Bajrangabali antwoordt:
  Are nieecho ki niech mahaaniech, hharaamie ke pille.
  Wat weet jij van de shaastes (heilige hindoe geschriften)?
  Het Hindoeisme gelooft nooit en andere religieen wel. Je lijkt wel op een heel besaram, phutaakaram nu. Want Jij mag alles. Waar laat jij je dochter jou dan niet pijpen. Of vraag aan Roshni Radhakishun, je moeder, de directrice van radio radhika niet om je te pijpen. Ze heeft toch altijd van deze kafrimannenlinga-poojas gehouden. Je zal der heel veel blijdschap doen door haar te laten pijpen, saale. En ja nu heeft ze ook een tv station in Suriname, Je bent al journalist, doen jullie beide dat live op de tv, wat kan nog een mooiere kans voor jou zijn om deze hinduisme die jij hebt uitgevonden naar iedereen te brengen. Maar die durf heb jij hier in holland in Suriname niet, anders was er een tweede decembermoord geweest en radio radhika nog een keer afgebrand. En dit keer jou penis ipv bananen presaad in je eigen mond te eten krijgen.

  Tigri ai sabi pe aai krasi ing goh - dwz de tijger weet waar hij zijn bil krast of jeukt.

  10. Prem Radhakishun schrijft:
  Iedereen mag zich Pandit noemen. Het is geen beschermde naam. Ook achterlijke idioten die het hindoeïsme niet begrijpen en zich Pandit noemen zijn goddelijk.

  Ugra Bajrangabali antwoordt:
  Oooooooohhhho hohohohohoh!

  CHe poti
  alakh niranjan
  bhaw bhai bhanjan
  Apne hi ma behen betie ka ranjan
  paakhandie Brahmagyaanie!
  TU hindutwa kaa kyaa jaani?
  holland me karte aayo ho baimaanie,
  Nakli advocaat aurpress reporter kaa bhesh thanie,
  Apni dharma ka tune kabhi bhi na maanie,
  sanskriti ko gayaa bhulaanie,
  mar gayi salaa teri nani,
  tu hai sab se baraa shaitani,
  teri to saale sarh gayi jawaani,
  tujhe ham pilwaayege poison bharaa paani,
  wohi shri raam kaa masturbaani.
  Ghabraa mat mocho putre,
  tu bhaage gaa katham ewam - kutre?
  Tujhe pilaayege teraa hi mutre,
  yeh preerna diyaa hay hamko pawanputre.

  11. Prem Radhakishun schrijft:
  Als God dit niet wilde, dan hadden ze niet geleefd nietwaar? Hetzelfde geldt voor de bedreigers van De Pers. De Pers mag zich gezegend voelen met hun goddelijke bedreigingen. Maar, omdat God weet dat zij deze idioten heeft geschapen, heeft ze ervoor gezorgd dat ik nu in Nederland woon en vooraanstaand publicist ben. Daarom voldoe ik graag aan de door God gegeven opdracht om de onwetenden in Nederland voor te lichten.

  Ugra Bajrangabali antwoordt:
  Swaagatam ishwar putre! Mochosuta! Grootste idioot ben jij en zo leuk tezien dat jij het niet door hebt, jooh hoerenkind. Begin je levensdagen af te tellen, want hanumanji wilt jou niet lang meer zien hier op de raamraajye van aarde.
  Vinaashkaale viparieta buddhie -- dit heb jij al bereikt. Ik hoef niet te vertalen, want jij bent toch gods chozen person, nu in Nederland die de pers komt redden.

  SAAAAAALE! teraa juice pers kerke tumhe hi pilaayegii. Wacht maar.
  TU ab gayaa kaam se, naam se aur binnekort is dharaa dhaam se bhi.
  No question van If, but when. Samay bhi to goddelijk hai naah brahma - agyaani piemel premgiri mochoputre.

  12. Prem Radhakishun schrijft:
  Gaytrie, Laxmi, Ram, Krishna en alle andere (volgens sommigen) hindoegoden hebben geen idioten nodig om hen te beschermen.

  Ugra Bajrangabali antwoordt:
  Ze hebben wel die piemel van mochoputre prem nodig om hun te fucken en te pijpen, zoals je eerder zei fuck laxmi, fuck krishna. Wat een dromenland woon je in, kutteshwaraa.

  Hey gadaapersaad, suwarsing prem! Ik denk dat die oude hoer roshni jou naam een prem, maar sex of kaamdevtaa had moeten zetten, want je ziet zelfs lust in sita, de moeder van de wereld.

  13. Prem Radhakishun schrijft:
  Belediging, minachting en ridiculisering van het hindoeïsme is goddelijk. Alles wat bestaat is goddelijk. Als het fout is zal God het zelf wel oplossen. Ze kan De Pers failliet laten gaan en na diens dood wel afrekenen met de verantwoordelijken.

  Ugra Bajrangabali antwoordt:
  Abe Kaayar, kuttaa, badshakal lafaard,
  jij bent voor de hindus een troyaanse paard,
  teraa karege ashvamedhayagya met een zwaard,
  he prithwi bhaar,
  tor nani ke gaar,
  nicho kaa sardaar,
  maut tere sir per aa gayaa hay, vandaar
  ho jaaw narak jaane ko taiyaar,
  tum bhaagkar ab kahaa jaawoge,
  hindustaniyo me thaur nahi paawoge,
  kutte! joote ke maar khaawoge,
  aur apnaa dehi me jamaa rund kaa charbi nochwaawoge,
  phir ant samay pachhtaawoge.
  Ghamandi,
  tu hojaayegaa thandi,
  aur jite ji to tu thaa hi gandi,
  pikerke holland ki brandy,
  aatmahatyaa karlo!
  saale!
  nakli advocaat,
  khaate ho gai ke gosh aur bhaat,
  niech! teraa jhar jaaye muh ki saari daat,
  aur muh se gandh aaye jaise ghore aur gadahi ke paat,
  tu tarap tarap ke sowo sari raat,
  kyoki karte ho gaai bailo kaa ghaat,
  tujhe kaate khat-kierwoo kaa jamaat,
  saale mochoputre bajjaat,
  ham hanumaan ke bhakto se bach jaa,
  nahi to kutte ke mout maare jaawoge.
  Phir bajegi radio radhika me teri aatma ke liye aatma shaanti:
  ki mochoputre ko hogayaa thaa bhraantie,
  isliye draai hogayaa uski khopri ke casettebantie,
  safal huwaa holland me bajrangiyo ki mahaakraantie.
  roo nahi paayegi tere mocho mousie sonia aunty.
  isliye betaa premaanande hoerasute,mochoputre!
  shaanti shaanti shaanti.

  14. Prem Radhakishun schrijft:
  Laten wij tot onze dood daarom genieten van al het goddelijke dat deze moderne wereld produceert; seks, drugs, drank, geweld, bedreigingen, domme mensen,

  Ugra Bajrangabali antwoordt:
  BHale tu jaane hay boi! Dekh le! Alles is goddelijk, geniet jij liever sneller, want de jouwedood is heel dichtbij. Waise bhi teraa shakal ek sari huwi pataka ki tarah hay.

  Maar ook harmonie, saamhorigheid, kennis, onderwijs, wijsheid, muziek, schoonheid, leuke gratis kwaliteitskranten en vooral Prem (goddelijke liefde).

  Je zei dat je alwetend bent. hoe wist je dan niet dat bhakti goddelijke liefde is en geen prem. Prem is gewone liefde. Maar zelfs dat ben je niet, tu to kaam, waasnaa, suwar ki wieshtaa, varkenspoep ke samaan ho.
  Tujh jaisa shaitaan se behter hay yah moessal maan.
  shakal teraa pataka jaisaa muh jaisaa kaimaan.
  braabhan ke ghar braahman janme, mocho ke ghar mocho.
  hindu jaago, aalas tyaago, inko dand dene ko socho.
  dhikaarte hay ham aisi mari huwi hinduwo par,
  jo gaumaas khaakar bhi kare taniek na dar,
  lagtaa hay hollandhinduwo ki nani gayi hay mar,
  bas khaaye suwar ke gosh, aur pet jharaawe jhar jhar.
  he bhagwaan! ab to kuch kar.

  Een raam bhakt hanuman bhakt maa sita kaa laal, en zeker een trotse hindu!

  Einde betoog Ugra Bajrangabali

  Commentaar Dewanand
  Ik moet wel opmerken dat Prem Radhakishun heel kleinerend en arrogant is in zijn tekst tegenover Hindoes. Prem is dus een verrader en hij is helemaal geen Hindoe. In feite kan Prem Radhakishun beschouwd worden als een hielenlikker van blanken en een vijand van de Hindoes. Jammer dat hij zich laat misbruiken door achterlijke en onderontwikkelde blanken.

  Ugra Bajrangabali is nogal gematigd in zijn betoog en dreigt niet met moorden en geweld. Hierom is Ugra helemaal geen Hindoe extremist en niet echt fel in zijn betoog. Het valt mij op dat Ugra geen teksten aanhaalt uit de heilige hindoe geschriften en niet uitlegt wat het Hindoeisme is. Een echte Hindoe extremist zou hierover veel meer moeten weten en op een hardere manier moeten ageren tegen de publicatie van Prem Radhakishun. Nu lijkt het erop dat het betoog van Ugra meer geklaag en gescheldt is, dan een goed onderbouwt repliek.

  De meeste Hindoe extremisten zijn solisten, die met niemand willen samenwerken. Hierom zijn Hindoes overal sterk verdeeld en verliezen de strijd tegen moslims en blanken, die veel beter georganiseerd zijn en een eenheid vormen. Op dit punt moet ik toegeven dat Hindoes een zwakke en verdeelde etnische minderheid zijn en niet intelligent genoeg zijn om een eenheid te vormen en om op een voorbeeldige wijze samen te werken.

  Ik nodig Ugra Bajrangabali uit om met mij samen te werken en hoop dat hij dit durft, in het belang van de Sanatan Dharm. Ik als Hindoe fundamentalist beschouw alles immers veel complexer en totaler.

  ***

  Go to previous Epage ... Go to next Epage

  Lees ook:
  1. Losprijs op hoofdhaar van Prem Radhakishun
  2. Repliek Hindu extremist Ugra Bajrangabali op betoog Prem Radhakishun
  3. Harde eisen aan Dagblad de Pers, inzake misbruik Hindoe Godin Gayatri /
  4. Moeten Hindoes nu Arjan Terpstra doodschieten?
  5. Petitieactie lasteren Hindoeisme,
   Pandit Register Nederland PRN

  Home Podium Politiek Religie Hindoeisme Islam Suriname India Liefde Jongeren
  Literair Poezie Zeepkist Gastenboek Links Disclaimer Contact

  Kritisch Podium Dewanand

  Hindoeisme
  Alle rechten voorbehouden; All rights reserved