Home Podium Politiek Religie Hindoeisme Islam Suriname India Liefde Jongeren
Literair Poezie Zeepkist Gastenboek Links Disclaimer Contact

Kritisch Podium Dewanand,

Literair

WEBpublication BOOK WART0270 / EPAGE 21 of 43

Analyse legaliseren rassendiscriminatie
(met onderzoek etnische registratie)

20. Onderzoek legalisatie rassendiscriminatie


Terminator of Norway: Anders Behring Breivik
Offeraar    Dewanand
Offercode   WART0270
Offerdatum   5 mei 2012

Go to previous Epage ... Go to next Epage
 • Go to Inhoudsopgave: Analyse legaliseren rassendiscriminatie
 • Dit is het beruchte anti discriminatie artikel uit de Nederlandse grondwet:

  Artikel 1 . Allen die zich in Nederland bevinden, worden in gelijke gevallen gelijk behandeld. Discriminatie wegens godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht of op welke grond dan ook, is niet toegestaan.

  Op grond van dit artikel is rassendiscriminatie in Nederland wettelijk niet toegestaan en strafbaar als dit wordt ontdekt en als het slachtoffer hiervan aangifte doet bij de politie. In de praktijk zal deze wet vooral grote invloed uitoefenen op het bestrijden van formele en bewijsbare rassendiscriminatie in Nederland door personen en organisaties, hetzij schriftelijk of met getuigen. Hierom zal een werkgever niet snel tegen een Marokkaanse sollicitant zeggen dat hsijn afkomst gewoon een probleem is, maar een of andere drogreden verzinnen of gewoon niet reageren. In de praktijk kan deze wet heel makkelijk omzeild worden via zwijgdiscriminatie of gewoon door op intelligente wijze argumenten te verzinnen dat een buitenlander niet kan participeren of niet voldoet aan het profiel dat men voor ogen heeft. Het niet representatief zijn voor de organisatie is een algemeen bekend argument om andere rassen uit te sluiten en om hen zo legaal buiten de organisatie te houden. De bewijslast voor rassendiscriminatie is iets dat heel moeilijk is, omdat de blanken in Nederland nu op een heel intelligente manier hebben leren discrimineren en meestal gewoon koud, hard en kil blijven zwijgen, omdat zij weten dat elke uitspraak tegen hen gebruikt kan worden. Voelen dat je gediscrimineerd wordt maar het niet kunnen bewijzen kan een buitenlander geestelijk totaal kapot maken en echt demoraliseren. Dit is iets wat elke dag overal plaatsvindt en velen raken hierdoor in een psychische crisis of voelen zich na vele jaren niet meer thuis in Nederland, ondanks honderd procent assimilatie en het perfect leren van de Nederlandse taal.

  Rassendiscriminatie zorgt voor diepe wonden bij de slachtoffers en die genezen vaak nooit. Het kan iemand totaal verscheuren en vernietigen van binnen. Er ontstaat een diep gevoel van minderwaardigheid bij elke kleurling of zwarte die moet meemaken hoe hsij jarenlang door alle blanken wordt gekleineerd, gestigmatiseerd en wordt buitengesloten. De wet kan gewoon niets doen aan de harde wil van vele blanke Hollanders om elke dag te blijven discrimineren en om de niet blanke altijd de grond in te praten en pijn te doen. Juist hierom geloof ik dat het tijd wordt dat artikel 1 anders wordt geïnterpreteerd en dat rassendiscriminatie op de een of andere manier gelegaliseerd wordt, zodat het zichtbaar wordt en er goed beleid voor ontwikkeld kan worden.

  Beschouw eens de legalisering van prostitutie. Dit is iets dat altijd al verboden was en een groot taboe was. Door de sfeer van illegaliteit en verbod werden vrouwen altijd het slachtoffer in de prostitutie en nooit konden zij legaal iets doen om hun lot te verbeteren. Door het verbod was de prostitutie iets dat niet zichtbaar was en gewoon ontkend werd door de overheid en politie. Na de legalisering kon de wetgever het beter beheersen en zelfs wetten maken om prostituees te beschermen tegen uitbuiting en mishandeling. De hoeren moesten wel gewoon belasting gaan betalen na de legalisering, maar konden zo hun inkomen legaliseren en voorkomen dat zij economisch uitgebuit werden door pooiers die via illegale constructies het geld witwasten. De hoeren kregen rechten door de legalisering en men respecteerde hen meer in de samenleving, zodat zij hun diensten verder konden professionaliseren en zich konden specialiseren.

  Iets als een discriminerende houding kan wettelijk niet worden bestraft, omdat er een verbaal bewijs moet zijn met getuigen of een bandopname van de uitspraken. Dus non verbale discriminatie kan niet aangepakt worden door artikel 1 en hierom geloof ik echt dat dit artikel nu gewoon disfunctioneel is en makkelijk omzeild kan worden, omdat de blanken gewoon slimmer discrimineren nu en de wetten kennen. Het is algemeen bekend dat ruim 70 procent van de blanke Hollanders een haat voelt tegenover moslims en hen hierom keihard uitsluit of discrimineert. Dit is een trend van de afgelopen jaren en men is gewoon bang voor islamitische overheersing en uitbuiting. Dit is iets waar de wet gewoon niets aan kan doen meer en ook hierom is artikel 1 nu disfunctioneel. Ik geloof echt dat de tijd nu dus rijp is om het helemaal anders aan te pakken met rassendiscriminatie, juist om grotere problemen te voorkomen en om de slachtoffers beter te beschermen.

  Een ander punt wat momenteel een rol speelt is dat de grote steden nu grotendeels verkleurd zijn. Nu komt het steeds vaker voor dat de buitenlanders degenen zijn die de blanke minderheid discrimineren en ook hiertegen kan de wet gewoon heel weinig doen. De rollen zijn omgekeerd in vele wijken en het maakt de hele multiculturele samenleving tot een explosief kruitvat dat elk moment kan ontploffen. Er is nu zelfs sprake van zwart geweld tegenover blanken en vele extreemrechtse sites maken dit nu bekend. Er zijn nu zelfs zwarten die racistische moorden plegen en dus blanken beroven, mishandelen, vermoorden en verkrachten. Helaas is het nu nog taboe om hierover openlijk te spreken in de media, omdat men het politiek correcter vindt om de blanke als dader aan te wijzen en niet de zwarten. Ik weet gewoon uit ervaring dat zelfs Hindoestanen een vreselijke haat kunnen voelen tegenover blanken en hen vaak ook gewoon uitsluiten, uitschelden en discrimineren.

  Interraciale betrekkingen zijn altijd al een groot probleem geweest in alle Multi etnische samenlevingen en het is heel goed om na te denken over mogelijke oplossingen, welke een soort win-win situatie veroorzaken. Dit zal ik uitleggen in deze lange tekst.


  ***

  Go to previous Epage ... Go to next Epage
 • Go to Inhoudsopgave: Analyse legaliseren rassendiscriminatie
 • WEBpublication BOOK WART0270 / EPAGE 21 of 43


  Home Podium Politiek Religie Hindoeisme Islam Suriname India Liefde Jongeren
  Literair Poezie Zeepkist Gastenboek Links Disclaimer Contact

  Kritisch Podium Dewanand

  Literair
  Alle rechten voorbehouden; All rights reserved
  Offercode: WART0270
  Copyright @ Dewanand 2012