Home Podium Politiek Religie Hindoeisme Islam Suriname India Liefde Jongeren
Literair Poezie Zeepkist Gastenboek Links Disclaimer Contact

Kritisch Podium Dewanand

Politiek

Een afstudeerfonds voor allochtonen

Offeraar    Dewanand
Offercode   ALKR029
Offerdatum   donderdag 14 oktober 1999
Niet gepubliceerd in de Landelijke Allochtonenkrant

Go to previous Epage ... Go to next Epage
 • Go to Inhoudsopgave:
 • Tijdens de studiedag 'Sterk in eigen kring', zei mr H.K. Fernandes Mendes, dat 7.500 allochtonen binnenkort afstuderen, en banen moeten krijgen. Dit getal geeft aan dat slechts 0,625 procent van alle migranten een diploma haalt. Uitgaande van een uitvalpercentage van zestig, betekent dit dat 11.250 allochtone studenten hun studie zonder succes afronden. Er moet iets gedaan worden voor deze groep.

  Een speciaal afstudeerfonds voor allochtonen is één optie. De Nederlandse regering kan best een Leopard tank of een F16 verkopen en het geld stoppen in dit fonds.

  Nu is er een tekort aan gediplomeerde werknemers en daarom is het noodzakelijk dat er snel iets wordt gedaan, en dat de allochtone jongeren een kans krijgen. De joden hebben bijvoorbeeld, reeds eeuwen geleden, voor hun eigen onderdrukte mensen Joodse afstudeerfondsen opgericht, omdat zij meer geleden hebben in antisemitisch Europa en nu wat wijzer en harder zijn geworden. De hedendaagse gekleurden en zwarten in Nederland moeten dit verhardingsproces nog uitleven.

  Er zijn weliswaar veel zelforganisaties van migranten, maar ik mis een (radicale) visie en een intelligent kader. Men is teveel gericht op subsidie en machtsstrijd. Het is beter om je eigen mensen op te leiden, dan de hele tijd alleen aan de heilige boeken en macht te denken. Elk van de zestig etnische groepen, moet het in principe zelf uitzoeken, en zelf geld bijelkaar schrapen voor het ontwikkelen van hun eigen jongeren. Door minder mobiel bellen, minder drinken, geen dure Westerse reizen, en zuinig leven is het goed mogelijk om elk jaar enkele miljoenen te besparen, dat in een eigen etnisch studiefonds kan worden geïnvesteerd. Zo worden zwarten en gekleurden minder afhankelijk van de overwegend blanke machtselite.

  De Arya Samaj Nederland (Asan) heeft nu ongeveer NLG 150.000 gecollecteerd voor de bouw van een mandir in Den Haag, maar het lijkt mij Hindoeïstischer om dit geld te besteden aan een afstudeerfonds voor Hindoestaanse jongeren.

  Een centraal afstudeerfonds voor alle migranten in Nederland, zou tevens kunnen fungeren als een detacheringsbureau, waardoor het geld terug verdiend kan worden, en het fonds levensvatbaar wordt. Omdat Hollanders liever een witte collega of chef willen, lijkt het mij verstandiger als er in het buitenland naar passende functies wordt gezocht. Feitelijk vind ik dat Nederland het maar uitzoekt met die 225.000 onvervulbare vacatures, want zij willen toch discrimineren en pesten. Zodra de Nederlandse economie over vijf jaar in het slop zal raken, moeten migranten en buitenlanders gereed staan om te emigreren en het zinkend schip te verlaten. Nu moeten deze groepen zich koelbloedig en professioneel voorbereiden op remigratie en zich economisch alleen maar versterken.

  Dat de economie van verenigd Europa achteruit zal gaan is nu al duidelijk, want de concurrentiekracht van de Aziatische grootmachten is nu, haast vertienvoudigd en wraak zullen zij zeker nemen.

  De gekleurde of zwarte jongere heeft het moeilijker en moet meer strijd voeren om iets te bereiken in Nederland. Daardoor is de kans dat zij studievertraging oplopen groter en is het noodzakelijk dat er een beroep kan worden gedaan op een selektief of strikt etnisch afstudeerfonds.

  Mevrouw S.M. Azimullah vondt dit idee best interessant.

  ***

  Go to previous Epage ... Go to next Epage
 • Go to Inhoudsopgave:

 • Home Podium Politiek Religie Hindoeisme Islam Suriname India Liefde Jongeren
  Literair Poezie Zeepkist Gastenboek Links Disclaimer Contact

  Kritisch Podium Dewanand

  Politiek
  Alle rechten voorbehouden; All rights reserved