Home Podium Politiek Religie Hindoeisme Islam Suriname India Liefde Jongeren
Literair Poezie Zeepkist Gastenboek Links Disclaimer Contact

Kritisch Podium Dewanand

Politiek

Immigrant is goedkoper dan baby

Offeraar    Dewanand
Offercode   ALKR030
Offerdatum   maandag 18 oktober 1999
Niet gepubliceerd in de Landelijke Allochtonenkrant

Go to previous Epage ...
 • Go to Inhoudsopgave:
 • De media smijten met de kosten van de opvang van buitenlanders in Nederland. Maar wat zij vergeten is dat deze kosten niet de waarheid vertellen. Nederland is al twintig jaar een immigratieland en heeft daar veel voordelen aan. Een immigrant is een nieuwe burger in Nederland, als hsij genaturaliseerd wordt, en kan gaan werken. Dit laatste levert geld op en dat is iets wat Hollanders onomstotelijk aanspreekt. Hoeveel kost nu eigenlijk het produceren van een burger in Nederland, vanaf de wieg? Dit zal eens berekend worden.

  Stel dat de staat een baby zou opvoeden, vanaf de geboorte tot de volwassen leeftijd. De kosten zijn dan alsvolgt te berekenen:

  Zogen en verzorgen baby:
  5*12*1000 = 60.000

  Huisvesting:
  18*12*700 = 151.200

  Inhuren verzorger:
  18*12*1800 = 388.800

  Voedsel, kleding, schoeisel:
  18*12*500 = 108.000

  Onderwijs 5 tot 18 jaar:
  13*12*500 = 78.000

  Transport:
  18*12*250 = 54.000

  Totaal:
  NLG 839.800 (ongeveer in EURO 380.000)

  Het opvangen van een buitenlander kost veel minder. Er worden in de media bedragen genoemd van 50.000 gulden. Dit betekent dat een buitenlander dus 789.800 gulden goedkoper is, dan het opvangen en opvoeden van een baby in Nederland. Uit deze cijfers blijkt duidelijk dat immigratie uiteindelijk goedkoper is voor de geldzuchtige Nederlandse staat, en dat daarom de grenzen maar liever wijd open kunnen worden gezet. Of er moeten snelle naturalisatie wetten worden gemaakt, want er is nu immers een groot tekort aan arbeidskrachten in Nederland.

  De besparingen zijn hoger als een buitenlander met een middelbare opleiding Nederland binnenkomt en hier gaat wonen en werken, want de kosten voor zo 'n opleiding bedragen enkele honderdduizenden guldens per jaar. Er kan een wet worden gemaakt, die naturalisatie van hoogopgeleide migranten versneld en hen gemakkelijker laat instromen. Andere landen hebben reeds de voordelen van migratie ondervonden en kunnen niet meer zonder migranten. Het zijn vaak de best ontwikkelde mensen uit het buitenland die naar Nederland willen komen. En vaak is hun productiviteit veel hoger dan die van autochtone Nederlanders, waardoor uiteindelijk de economie ervan profiteert, en dat is iets wat heilig is voor Hollanders.

  Het lijkt soms alsof Nederland alleen uit economische cijfers bestaat en dat alles en iedereen hier ondergeschikt is gemaakt aan het BNP. De Hollander aanbidt het BNP en kent geen andere goden meer. Juist hierom moeten deze cijfers hen overhalen om te kiezen voor immigranten, in plaats van baby's, want het is goedkoper. Vrouwen in Nederland hebben immers geen tijd meer voor het verzorgen van een goede opvoeding voor hun kinderen, want zij hebben het te druk met emanciperen en moderner worden.

  Als de bedrijven in Nederland niet snel erin slagen om de lege arbeidsplaatsen te vullen, zal het slechter gaan met de Nederlandse economie, want dan zal de groei geremd worden, en de hele zaak imploderen. Wachten op een baby, kost zeker achttien jaar, terwijl een migrant onmiddelijk aan de slag kan gaan. Is de migrant dan niet efficienter, dan een Nederlandse baby?

  ***

  Go to previous Epage ...
 • Go to Inhoudsopgave:

 • Home Podium Politiek Religie Hindoeisme Islam Suriname India Liefde Jongeren
  Literair Poezie Zeepkist Gastenboek Links Disclaimer Contact

  Kritisch Podium Dewanand

  Politiek
  Alle rechten voorbehouden; All rights reserved