Home Podium Politiek Religie Hindoeisme Islam Suriname India Liefde Jongeren
Literair Poezie Zeepkist Gastenboek Links Disclaimer Contact

Kritisch Podium Dewanand,

Literair

WEBpublication BOOK WART0270 / EPAGE 18 of 43

Analyse legaliseren rassendiscriminatie
(met onderzoek etnische registratie)

17. Racisme is het eeuwige vuur van de rassen


Terminator of Norway: Anders Behring Breivik
Offeraar    Dewanand
Offercode   WART0270
Offerdatum   5 mei 2012

Go to previous Epage ... Go to next Epage
 • Go to Inhoudsopgave: Analyse legaliseren rassendiscriminatie
 • Mijn onderzoek naar racisme heeft tot nieuwe inzichten geleid en vele nieuwe theorieën. In deze tekst zal ik hierover een paar dingen publiceren. Vele andere nieuwe dingen zal ik in nieuwe werken van mij publiceren komende jaren in het Engels, om een breder intellectueel publiek te bereiken.

  Volgens mij is er altijd een of andere vorm van racisme of racistisch denken in elke samenleving waar er verschillende rassen of etnische groepen samenleven en met elkaar in kontakt komen. Zelfs in zwart Afrika is er wel degelijk rassenhaat tussen de vele etnische Afro stammen en etnische groepen, dus mijn stelling kan hiermee onderbouwd worden.

  Er kan gesteld worden dat er altijd racisme zal zijn in een samenleving waar er verschillende rassen of etnische groepen samenleven. Dit lijkt op het oude gezegde, waar rook is, is er vuur. Het lijkt bijna op een of andere wetmatigheid en de logica hierachter is niet zo moeilijk om te begrijpen. Onze intelligentie als mensachtigen zorgt er altijd voor dat er onderscheid gemaakt wordt en dat men verschillen waarneemt, die dan de logische argumenten kunnen worden voor vooroordelen, discriminatie of racisme. Dit had ik al eerder uitgelegd in een eerdere publicatie. Onze intelligentie kan immers altijd tenminste een argument verzinnen om het individu of de eigen groep hoger of beter voor te stellen dan de andere, die dan als lagere rassen worden beschouwd en dan meedogenloos gediscrimineerd gaan worden. Dit discriminatie proces is iets dat echt overal ter wereld voorkomt, ongeacht ras, geloof, cultuur, etnische groep, geslacht, seksuele geaardheid enz. Mensen zijn echt heel creatief en intelligent als zij een 'slim' argument willen verzinnen, om een andere soort te discrimineren. Dit gebeurt op mini, meso en macro schaal overal in de hele samenleving en de grote vraag is, hoe wij ermee moeten omgaan.

  Kan er gesteld worden dat racisme fout is?

  Dit is een heel moeilijke vraag en ik wil in deze lange tekst systematisch werken aan een of andere gecompliceerde oplossing. Ik moet wel zeggen hierbij dat ik racisme en discriminatie afkeur en het jammer vind dat wij intelligente mensachtigen er nog steeds na ruim 2,5 miljoen jaar evolutie niet in geslaagd zijn om een vreedzame wereld, zonder rassenhaat en geweld op te bouwen. Als wij onze huidige wereld beschouwen dan is het treurenswaardig; besef eens dat er zeker gemiddeld tienduizend kogels per individuele mens zijn geproduceerd door de wapenindustrie en die zitten nu in het hele wapenarsenaal van de hele mensheid. De mensheid, vooral de Westerse G8 landen, hebben genoeg kernwapens om al het leven op aarde honderd maal te vernietigen, alsof een keer niet erg genoeg is. Hoeveel recht hebben de huidige mensachtigen dan om zichzelf moderne en beschaafde mensen te noemen? Begint beschaving soms met een groter geweer en meer bommen? Waar zijn de mensachtigen eigenlijk mee bezig op deze verkrachte planeet?


  ***

  Go to previous Epage ... Go to next Epage
 • Go to Inhoudsopgave: Analyse legaliseren rassendiscriminatie
 • WEBpublication BOOK WART0270 / EPAGE 18 of 43


  Home Podium Politiek Religie Hindoeisme Islam Suriname India Liefde Jongeren
  Literair Poezie Zeepkist Gastenboek Links Disclaimer Contact

  Kritisch Podium Dewanand

  Literair
  Alle rechten voorbehouden; All rights reserved
  Offercode: WART0270
  Copyright @ Dewanand 2012