Home Podium Politiek Religie Hindoeisme Islam Suriname India Liefde Jongeren
Literair Poezie Zeepkist Gastenboek Links Disclaimer Contact

Kritisch Podium Dewanand

Politiek

recensie "Indiawijzer, de complete gids voor nieuwe intieme banden met India"

Offeraar    Dewanand
Offercode   ALKR022
Offerdatum   maandag 16 augustus 1999
Gepubliceerd in de Landelijke Allochtonenkrant
in augustus 1999, editie nummer 33-267

Go to previous Epage ... Go to next Epage
 • Go to Inhoudsopgave:
 • Titel: Help: India verovert Nederland

  Indiawijzer, de complete gids voor nieuwe intieme banden met India

  De nieuwste editie van de Indiawijzer bevat te veel nuttige informatie over India in Nederland. Er is een overzicht in opgenomen van 1200 organisaties in Nederland, die op de een of andere manier iets te maken hebben met India en haar bewoners. Cultuur, religie, bezinnen, lekker eten, TM, dansen, zaken doen, feesten en misschien liefde in India en nog veel andere aktiviteiten kunnen allemaal nagelezen worden in Indiawijzer 1999.

  Veel Nederlanders zijn tegenwoordig in hoge mate geinteresseerd in India, maar kunnen nergens informatie vinden of weten niet waar te beginnen. Vaak is het de levendige Indiase cultuur die mensen aanspreekt, want in India draait alles om cultuur. Een groot volksfeest in India, en daarvan zijn er ruim 50, wordt door miljoenen tegelijk gevierd. In Nederland zijn volksfeesten tegenwoordig onbekend, en het is nooit zo gezellig als in India. Het overzicht met omschrijving van de grote feesten en festivals in India is daarom onmisbaar voor de veeleisende toerist in Nederland, die echt wat wil beleven in hsijn leven. Reisbureaus geven vaak onvoldoende informatie over India, waardoor een professionele gids over India in Nederland, in deze tijd bijna onmisbaar is.

  Dat de eeuwenoude spiritualiteit uit India grote invloed heeft op de Nederlander, blijkt ontegenzeglijk uit de 63 pagina's die in Indiawijzer gewijd zijn aan dit thema. Alle Hindoeistische stromingen (Sai Baba, Hare Krishna, Brahma Rishi mission, Krishnamurti, Maitreya) zijn uitvoerig uitgebeeld met een compleet overzicht van alle organisaties en ontmoetingscentra. Over het Sikhisme en Boeddhisme is alles te vinden. Neusje van de zalm in Indiawijzer is het nagenoeg eerste complete overzicht van alle Islamitische organisaties in Nederland. Vergeet immers niet dat India de enige democratie ter wereld is, met vele miljoenen moslims.

  Het overzicht van ruim honderdtien Indiaas georienteerde restaurants kan zeer handig zijn voor een ieder die uit wil gaan eten en eens een pittig hapje lust. Dat Nederlanders feitelijk yoga en meditatie hebben omarmd, blijkt uit de overzichtslijst van yoga en TM instituten en leerscholen, in maar liefst 35 Nederlandse steden. Zelfs in deze moderne tijd lijkt het erop alsof oude wetenschappen uit India onmisbaar zijn.

  Dat India een land is waar echte zaken mee gedaan kunnen worden, blijkt uit de uitgebreide rubriek, met tips en trucs, voor ondernemers. Momenteel heeft India ruim 200 miljoen rijke mensen in de middenklasse en is daarmee een gat in de markt voor handige Nederlandse ondernemers, die misschien wel eerst goed Hindi moeten leren of eerst roti moeten leren eten zonder mes en vork. Bij zaken doen is een intiem informeel onderhoud zeer handig voor het maximaliseren van de (zwarte) winst. Dit is iets wat in India normaal is.

  Dat Nederlandse gemeenten genoeg hebben van uitgebluste Hollandse standaardnamen voor de geavanceerde infrastructurele doolhoven blijkt uit het overzicht van Indiase straatnamen.

  Indiawijzer is uitgegeven door Communicatiebureau Sampreshan en kan besteld worden via telefoonummer 0703654688. (of ophalen (oud) kantooradres: Weimarstraat 227, Den Haag)

  Complete titel:
  Indiawijzer (India in Nederland)

  Een overzicht van organisaties en personen in Nederland die iets te maken hebben met India. Geillustreerde uitgave, 416 pagina's, kost NLG 39,95 (excl. porto).

  ISBN 90-805092-1-3 NUGI 953

  ***

  Go to previous Epage ... Go to next Epage
 • Go to Inhoudsopgave:

 • Home Podium Politiek Religie Hindoeisme Islam Suriname India Liefde Jongeren
  Literair Poezie Zeepkist Gastenboek Links Disclaimer Contact

  Kritisch Podium Dewanand

  Politiek
  Alle rechten voorbehouden; All rights reserved