Home Podium Politiek Religie Hindoeisme Islam Suriname India Liefde Jongeren
Literair Poezie Zeepkist Gastenboek Links Disclaimer Contact

Kritisch Podium Dewanand

Politiek

Kosovo is een schande voor Europa

Offeraar    Dewanand
Offercode   ALKR003
Offerdatum   21 april 1999
Gepubliceerd in de Landelijke Allochtonenkrant
op 21 april 1999, editie nummer 16-250

Go to previous Epage ... Go to next Epage
 • Go to Inhoudsopgave:

 • "Godzijdank leef ik nog". Dit waren de woorden van een vluchteling uit Kosovo. Ongeveer 800.000 mensen zijn nu op de vlucht voor het Servische leger, nadat de Amerikaanse president besloot tot bombardementen met Amerikaanse kruisraketten. De burgers van Kosovo begrijpen er evenwel niets meer van, want zij moeten vluchten en worden niet beschermd door Europese grondtroepen. Feitelijk moeten de Europese politici zich schamen voor de martelingen, verkrachtingen en andere onmenselijkheden in Kosovo. Kosovo is een schande voor Europa.

  Lang voor de inval van het Duitse leger in Polen, werden de joodse onderdanen reeds getergd en mishandeld door de dolgedraaide volgelingen van Adolf Hitler. Opvallend is dat de rest van Europa destijds niet veel heeft gedaan om de Duitse Joden te beschermen, en dezelfde houding is momenteel waarneembaar als het gaat om de dappere burgers van Kosovo. De laksheid en apathie in de Europese politiek zijn reeds jaren onderwerpen van discussie. Het begrip etnische zuivering is een zeer emotioneel begrip en kan de basis worden van vele vetes, angst en onbegrip jegens minderheden in Europa.

  Het was totaal voorspelbaar dat het Servische leger zich zou wreken op de burgers van Kosovo, na bombardementen op Servische steden. Veel Amerikaanse militaire deskundigen wisten dit, maar hebben geen preventieve maatregelen getroffen voor de bescherming van de Kosovaren. Waarom worden in de wereldpolitiek niet-Amerikanen altijd gebruikt als kannonnenvoer?

  De nieuwste generatie Amerikaanse high tech wapens worden nu feitelijk uitgetest op Europees grondgebied. Door deze high tech reclame zal de Amerikaanse wapenindustrie haar verkoopcijfers misschien verviervoudigen in de nabije toekomst. En dit alles gaat over de ruggen van vele Kosovaarse vrouwen, want die worden genadeloos verkracht, maar krijgen daarvoor geen asiel in de rest van Europa. Het politiek pokerspel van de Europese politici zit vol tegenstrijdigheden en is totaal onlogisch.

  ***

  Go to previous Epage ... Go to next Epage
 • Go to Inhoudsopgave:

 • Home Podium Politiek Religie Hindoeisme Islam Suriname India Liefde Jongeren
  Literair Poezie Zeepkist Gastenboek Links Disclaimer Contact

  Kritisch Podium Dewanand

  Politiek
  Alle rechten voorbehouden; All rights reserved