Home Podium Politiek Religie Hindoeisme Islam Suriname India Liefde Jongeren
Literair Poezie Zeepkist Gastenboek Links Disclaimer Contact

Kritisch Podium Dewanand

Politiek

Sex: Integreren is onmogelijk


Offeraar    Dewanand
Offercode   ALKR015
Offerdatum   zondag 4 juli 1999

Go to previous Epage ... Go to next Epage
 • Go to Inhoudsopgave:
 • Iedereen wil tegenwoordig een zegje doen over integreren. Maar ik merk vaak dat witte Nederlanders de mening van zwarten niet serieus nemen en doen alsof alleen een blanke deskundig kan zijn op dit gebied. Dit is natuurlijk te wijten aan de arrogantie van de blanken in Nederland. De centrale vraag is echter of integratie mogelijk is in een (schijn?)cultuur die hemelsbreed verschilt, van bijvoorbeeld de Turkse, Somalische of Marokkaanse cultuur.

  Hieronder citeer ik de letterlijke tekst van twee kontaktadvertenties op het internet:

  1. ‘ik ben een knappe 28 jarige vrouw, slank en wulps en zoek mannen of koppels voor spannende nachten. Geen financiele bedoelingen. Meer info en foto’s op mijn geile homepage (*)’

  2. ‘Mijn naam is (*), BISEXUEEL, en onderdanig, ik zie sex samen met anderen als geile! hobby. Daarom wil ik mij, met medeweten en medewerking van mijn man mij enkele keren per maand GOED LATEN GEBRUIKEN ALS AMATEURHOER. Geen kostwinning overigens. Rood haar, bijna alles mogelijk , wel totale discretie net zoals safesex, thuis ontvangen kan, ben 29 jaar, bel of schrijf svp. Reactie van zowel man(nen), vrouwen alleen, stellen welkom. Svp alleen serieze reactie bij voorkeur met foto tel (*) email: (*) Geile groetjes, (*) en (*).... ‘


  Het is verbazingwekkend dat de man op de hoogte is van het immorele gedrag van de vrouw in de tweede advertentie. Geen enkele Turkse man zou zoiets toestaan, en hoogstwaarschijnlijk zou een Turkse vrouw er nooit zulke ideeen op na houden. Een Hindoestaanse vrouw heeft mij herhaaldelijk verteld dat zij niet wil integreren omdat zij geen zin heeft om met een heleboel mannen naar bed te gaan. Vrouwen hebben in het algemeen een andere kijk op cultuur dan mannen, en denken dan vooral aan het monogaam of polygaam-zijn. In gesprekken met vrouwen merk ik vaak dat het daarom draait. Daarom is de onverbloemde mening van vrouwen met een buitenlandse achtergrond heel belangrijk als er over integratie wordt gesproken, want zij denken er veel verder over na dan de mannen.

  De psychologie van integreren in Nederland is een heet onderwerp, want feitelijk is integratie een chaotisch psychologisch proces. Het gaat namelijk feitelijk om het moraliseren van immorele daden en wensen. Stel dat een Turkse vrouw die getrouwd is opeens besluit om te integreren volgens de normen van de vrouw in de tweede kontaktadvertentie, en dan ontdekt dat haar huwelijk beslist niet gecontinueerd kan worden. Zij besluit daarom om te scheiden, en integreert gezellig en op uitbundige wijze in de Nederlandse samenleving. Kan dan gezegd worden dat zij daarna succesvol geintegreerd is, want zij heeft feitelijk niets meer dat zuiver Turks is. Haar hoge Turkse normen en waarden zijn totaal weggevaagd en zij denkt en voelt feitelijk als een doorsnee Hollandse vrouw. Dit kan niet als integratie gezien worden, maar als de ultieme weg naar zelfdestruktie, want deze Turkse vrouw is daarna een eenling en kan in een sociaal isolement raken, of depressief worden. Een extreme identiteitscrisis is ook mogelijk.

  Integreren kan pijnlijke kanten hebben, en leiden tot zelfdestruktie, maar dat is iets wat door geen enkele blanke erkend wordt. Zover is de Westerse psychologie nog niet. Veel allochtonen met een identiteitscrisis kunnen niet geholpen worden door de Westerse psychiatrie, omdat er geen normen meer zijn in Nederland. Als een buitenlands meisje opgenomen wordt in een psychiatrische inrichting wordt zij gewoon gehersenspoeld en is daarna een zwarte met een extreem wit innerlijk. Dat kan toch geen integratie meer zijn. Waar zijn de blanke deskundigen gebleven?

  Als een goed ontwikkelde Hindoestaanse vrouw, die al dertig jaar woont in Nederland, mij steeds opnieuw op het hart drukt dat integratie onmogelijk is, moet ik toch gaan theoretiseren of zij misschien niet gelijk heeft. De echte deskundigen op het gebied van integratie zijn echter de levende allochtonen zelf, want zij voelen het elke dag opnieuw. Laat het subjekt maar aan het woord zou ik zeggen.

  Noot
  (*): in verband met privacy weggelaten

  Go to previous Epage ... Go to next Epage
 • Go to Inhoudsopgave:

 • Home Podium Politiek Religie Hindoeisme Islam Suriname India Liefde Jongeren
  Literair Poezie Zeepkist Gastenboek Links Disclaimer Contact

  Kritisch Podium Dewanand

  Politiek
  Alle rechten voorbehouden; All rights reserved